Afbeelding

Gecombineerde Leefstijl Interventie: Nu X-FiTTT GLI bij Fitnessclub Heerenveen

Sport

Als eerste in Fryslân lanceerde Fitnessclub Heerenveen deze maand X-FiTTT GLI, waarbij de laatste drie letters staan voor ‘Gecombineerde Leefstijl Interventie’. Dit betekent dat je niet alleen op dieet gaat, meer beweegt of werkt aan motivatie maar een combinatie van dat alles. In één pakket waarbij de verschillende onderdelen elkaar versterken. Het programma duurt twee jaar, met het accent op het eerste jaar: het veranderen van de leefstijl. Het tweede jaar is gericht op voorkoming van het jojo-effect.

“X-FiTTT GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zonder eigen risico en is voor iedereen vanaf 16 jaar met een BMI hoger dan 25. Het enige dat je nodig hebt is een verwijzing van je huisarts én een abonnement bij Fitnessclub Heerenveen want dat zit er niet bij inbegrepen”, zegt Jan Willem Monhemius van Fitnessclub Heerenveen. “Daar zit nog wel een uitdaging, want juist bij de lagere inkomens vind je meer mensen met overgewicht, maar daar zijn binnen de gemeente regelingen voor. Mensen kunnen zich daarvoor in verbinding stellen met de meitinker in hun wijk.”

PREVENTIEF

GLI is nog een redelijk jong fenomeen, maar heeft bewezen uiterst doelmatig te zijn. Dat is ook de reden dat nu iedereen (vanaf 16 jaar) met een BMI boven de 25 mag deelnemen. Jan Willem: “X-FiTTT GLI is het eerste echte hele serieuze project waar we van ziektezorg naar gezondheidszorg gaan. Als je een BMI hebt van 30, ben je misschien helemaal nog niet ziek, maar we weten uit ervaring dat als je ouder wordt, dit wel gaat gebeuren. Op het moment dat je daar preventief iets aan kan doen, kun je dat waarschijnlijk voorkomen.”

COACHING NOODZAKELIJK

Jan Willem: “Vaak denken mensen dat ze afvallen als ze twee keer in de week gaan sporten. Daar komt echter meer bij kijken, vooral op het gebied van goede voeding. Daar hebben de meeste mensen coaching bij nodig. Met X-FiTTT GLI richten we ons op een nieuwe groep: mensen die nog niet of al een tijd niet aan het sporten zijn. Die willen we energie geven, fitter en gezonder laten worden. 

“X-FiTTT GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zonder eigen risico en is voor iedereen vanaf 16 jaar met een BMI hoger dan 25.”

EGYM TRAINING

De training vindt plaats op de modernste computergestuurde fitnesstoestellen. Je hoeft zelf niets in te stellen of te onthouden. Je moet wel twee keer per week komen, de rest wordt voor je geregeld. We garanderen dat er in tien weken tien jaar van je biologische leeftijd af gaat.

Op de website x-fittt.nl vind je alle informatie en kun je je (vrijblijvend)aanmelden. Fitnessclub Heerenveen bevindt zich aan de Opslach 5 in Heerenveen.

www.x-fittt.nl/fitnessclub-heerenveen/

Afbeelding
Column G2 Makelaars: Niets te klagen Column 22 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij Sport 4 dec., 10:00
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00