Orkun Kökçü (Feyenoord) met Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen) in duel.
Orkun Kökçü (Feyenoord) met Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen) in duel. Foto: Dijks Media

sc Heerenveen verliest thuis met 1-2 van Feyenoord

HEERENVEEN - sc Heerenveen wist afgelopen zondag voor de vierde keer op rij in de Eredivisie niet te winnen. Er werd met 1-2 verloren van koploper Feyenoord.

Voordat de wedstrijd begon, werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

De wedstrijd werd goed begonnen door Heerenveen. Via Thom Haye kreeg het al snel een kans, maar de bal werd van afstand over geschoten. Ook van Hooijdonk kreeg een mogelijkheid om er 1-0 van te maken, maar hij koos ervoor om de bal af te leggen en  zijn pass werd onderschept.

Na zeventien minuten kreeg Heerenveen een hoekschop te nemen. De corner werd laag voorgegeven  en kwam via Nunnely uiteindelijk tegen de voet van Bochniewicz. Uiteindelijk oordeelde de VAR dat de kleine Nunnely een teenlengte buitenspel stond, dus bleef het terecht 0-0.

Kort na de afgekeurde goal van Heerenveen kwam Feyenoord, ook via een hoekschop, op een 0-1 voorsprong. De hoekschop werd genomen door Dilrosun en verlengd door Hancko. Via de voet van Geertruida vloog de bal er uiteindelijk in. Na de 0-1 van Feyenoord kon Heerenveen het prima spel van voor het doelpunt niet vasthouden. Kort na de 0-1, wordt het ook 0-2 voor Feyenoord. Een echte spitsengoal van Gimenez, die wegdraaide en de bal fantastisch in de verre hoek schoot. Na de 0-2 was Heerenveen het even kwijt en kwam het moeilijk aan voetballen toe.. Kansen waren er ook niet meer in de eerste helft.

Na rust kwam Sahraoui het veld in voor Kaib, die in de kleedkamer achterbleef. Sahraoui wist veel te creëren en bracht weer wat energie in de ploeg van Wonderen. Diezelfde Sahraoui kreeg in de 63ste minuut een grote kans, maar schoot deze recht op de keeper van Feyenoord Wellenreuther af.

In de 74ste minuut kwam er voor Heerenveen een nieuw drietal op het veld, Karlsbakk, Van Ottele en Al Hajj kwamen het veld in om Olsson, Bruma en Tahiri te vervangen. Vooral de wissel van van Ottele bleek meteen een goede zet te zijn. In de 75ste minuut tekende hij meteen voor de  prachtige aansluitingstreffer uit een vlammende volley. Na de aansluitingstreffer begon de ploeg van Kees van Wonderen er weer in te geloven. In de slotfase ging het volledig in de aanval voor de gelijkmaker. Een vrije trap in de laatste minuut voor Heerenveen werd weggewerkt door Jahanbakhsh en Kamphuis floot voor het laatste eindsignaal.

sc Heerenveen staat momenteel op de achtste plek in de Eredivisie met 27 punten. De volgende wedstrijd van sc Heerenveen is de beladen derby tegen SC Cambuur.

Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Wie was Abe Lenstra? Sport 1 uur geleden
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!