Keeper Xavier Mous (sc Heerenveen) bedankt de meegereisde fans.
Keeper Xavier Mous (sc Heerenveen) bedankt de meegereisde fans. Foto: Dijks Media

sc Heerenveen verliest voor de derde keer op rij

HEERENVEEN - Na twee nederlagen op rij in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard en Vitesse, wist sc Heerenveen ook een derde nederlaag niet te voorkomen. De ploeg van van Wonderen verloor met 1-0 van FC Utrecht.

Een mooie clash tussen plaats acht en zeven. Bij sc Heerenveen debuteerde Jeffrey Bruma in de basis, die vorige week als één van de wintertransfers naar Heerenveen gehaald gehaald werd. Dit was ook de eerste wedstrijd zonder Sarr, die vorige week zijn megatransfer naar Olympique Lyon compleet maakte. Sarr werd vervangen door Colassin in de basiself bij Heerenveen.

Heerenveen kreeg in de tweede minuut al een grote kans, via een mooie dieptebal van Olsson op van Hooijdonk. Hij schoot de bal echter op de keeper. Het spel ging over en weer in de beginfase van de wedstrijd, maar sc Heerenveen had de grotere kansen, onder andere met van Hooijdonk die in kansrijke positie voorlangs schoot.

Utrecht begon steeds meer grip op het spel te krijgen en kreeg ook kansen, maar wist deze niet te benutten. Bij rust was de stand 0-0.

De tweede helft begon allesbehalve goed voor Heerenveen. De nieuwe aanwinst Jeffrey Bruma viel tegen een reclamebord aan en kon hierdoor helaas niet verder spelen. Hij werd vervangen door Van Ottele, die meteen na zijn invalbeurt tot een kleine kans wist te komen. Er gebeurde niet veel in de tweede helft, tot de 67ste minuut waar een vrije trap voor FC Utrecht mooi gestopt werd door Heerenveen-keeper Mous.

Nog geen twee minuten na de gevaarlijke vrij trap, bleef Utrecht gevaarlijk de aanval opzoeken. Othmane Boussaid ging over de knie bij Colassin en scheidsrechter Jeroen Manschot wees naar de strafschopstip. De slecht ingeschoten penalty van Douvikas ging recht door het midden het doel in. Utrecht wist er hierna nog een aantal keren gevaarlijk uit te komen, maar de pogingen werden allemaal gestopt door doelman Mous. Heerenveen kon in de slotfase niet verder komen dan een afgekeurde goal van Che Nunnely, die buitenspel stond.

Heerenveen staat nu voor de derde keer op rij met lege handen in de Eredivisie. De achterstand op nummer zeven Utrecht is inmiddels zes punten. De volgende wedstrijd van sc Heerenveen is een uitwedstrijd in de laatste 16 van de KNVB-beker, tegen NAC Breda.

Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 2 uur geleden
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 8 uur geleden
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 10 uur geleden
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00