Afbeelding

Danny Brouwer (24) gaat met broer Micha (22) voor groots succes op Europees top drafsportevent in Zweden

Sport

Danny Brouwer (24) is een van de jongste paardentrainers van Nederland. Gevestigd in Oudeschoot maakt Brouwer naam en faam door met zijn paard, de pas 4-jarige Luuk Schermer, furore te maken op de internationale drafbanen. 

Aankomende zaterdag start Luuk Schermer in de grote finale van de STL Klass 2 in Stockholm. Op de baan van Solvalla zal Danny’s broer en collega Micha de leidsels ter hand nemen en, in hét drafsport weekend van Europa, onder toeziend oog van 40.000 toeschouwers, strijden voor deze prestigieuze titel.

Luuk Schermer werd als eenjarige draver door Danny Brouwer, samen met zijn broer Micha en vader Willem op een veiling werd gekocht voor slechts een paar duizend euro.

Sindsdien is het bijna een sprookje. Onlangs wonnen de Brouwers het hoog aangeschreven Schwarzer – Steward rennen in Hamburg. Daarna volgde een magnifiek optreden in Denemarken waar in het weekend van de Copenhagen cup Luuk Schermer op imposante wijze zijn race op de baan van Charlottenlund wist te winnen.

De uitnodiging om op de mooiste en belangrijkste drafbaan van Europa te mogen starten is al fantastisch. Maar de Brouwers komen niet voor de ambiance: zij willen winnen. Dat zou ook zomaar kunnen gebeuren want zowel de Brouwers als toppaard Luuk (5 uit 5) steken in grootse vorm.

Voor zo’n droomscenario zich kan ontvouwen staat er een lange reis naar Zweden op de agenda. Aanstaande donderdag vertrekt Danny vanuit Oudeschoot met zijn paard naar het Zweedse Malmö waar zal worden overnacht. Op vrijdag maken zij dan de 6 uur durende trip naar Solvalla, Stockholm, waar zaterdag de grote finale op het programma staat.

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 5 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 19 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column gisteren
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 24 apr, 10:00
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 24 apr, 08:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00