Afbeelding

SailWise heeft dringend vrijwilligers nodig voor haar watersportvakanties in Elahuizen

Sport

Na twee moeilijke coronajaren kunnen mensen met een beperking eindelijk weer vanaf alle SailWise-locaties varen, ook met de catamaran Beatrix vanaf het watersportcentrum It Sailhûs in Elahuizen. Nu alle reizen bijna volgeboekt zijn, kampt SailWise echter met een nieuw probleem. Door een vrijwilligerstekort dreigt de vakantie van een aantal deelnemers deze zomer in het water te vallen. “Dat zou super zuur voor deze deelnemers zijn, die door corona vaak al een erg moeilijke tijd achter de rug hebben”, zegt SailWise-directeur Renske Rietbergen.

SailWise organiseert watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Rietbergen: “Wat ons betreft zijn er geen beperkingen om te watersporten. Met onze watersportvakanties laten we mensen ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Onze vakanties zijn toegankelijk voor iedereen én ook betaalbaar. Dat is alleen mogelijk met hulp van onze vrijwilligers.” Jaarlijks wordt de vaste SailWise-bemanning bijgestaan door zo’n 300 enthousiaste vrijwilligers.

SailWise is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “Zeilervaring is niet persé nodig, we zijn ook op zoek naar allround vrijwilligers en vrijwilligers met een zorgachtergrond. Als vrijwilliger zorg je er vooral voor dat onze deelnemers een fantastische en actieve vakantie beleven. En je hebt zelf ook een betekenisvolle en erg leuke tijd op het water.”

Mensen die willen helpen, kunnen zich melden bij SailWise via sailwise.nl/vrijwilligers.

Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 12 uur geleden
Afbeelding
Suppen: perfect als work-out en uitje Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe college Heerenveen bekend Politiek 23 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00
Afbeelding
Bij atelier Nynke & Blom doen ze alleen dingen die ze leuk vinden Persoonlijke verhalen 30 jun, 15:00
Afbeelding
Nieuwe coalitie Heerenveen zet eerste stap in hoofdlijnenakkoord Politiek 30 jun, 12:00
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00