Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Vijf tips om Sinterklaas te vieren

Samenleving

FRIESLAND - Ben jij van plan om Sinterklaas te vieren met je gezin, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? RondOm Vandaag verzamelt een aantal tips voor je, zodat jij stressloos Sinterklaas kunt beleven. 

1. Samenzijn is het belangrijkst

Het belangrijkste om te onthouden, is dat Sinterklaas niet draait om de cadeaus, maar vooral om de gezelligheid en het samenzijn. De cadeaus en lekkernijen zijn natuurlijk een leuke bijkomstigheid, maar het moet geen hoofdzaak worden. Zie het daarom vooral niet als een MUST dat er cadeaus bij komen kijken, maar pak een gezellig bordspel erbij en/of ga een gezellige familiefilm kijken. 

2. Lootjes en budget

Ga je wel voor cadeaus, zorg er dan voor dat iedereen (ongeveer) hetzelfde budget aan de cadeaus besteed. Maak vooraf een lijstje samen en ga lootjes trekken. Zo weet je zeker dat iedereen een presentje krijgt die past bij de wensen! 

3. Dobbel voor cadeaus

Een andere leuke optie, is om te dobbelen voor cadeaus. Iedereen haalt voor een vast budget cadeaus en mag bij een getal (bijvoorbeeld zes) een cadeau uitzoeken. Maak hiervoor overigens wel duidelijke afspraken, zodat iedereen (evenveel) cadeaus krijgt. 

Sinterklaas draait niet om de cadeaus, maar om de gezelligheid en het samenzijn.

4. Benut elkaars kwaliteiten

Nog een belangrijk aspect om rekening mee te houden, is dat niet iedereen zin heeft om actief mee te doen aan Sinterklaas. Laat iedereen daarom in de waarde en probeer ieder zijn of haar kwaliteiten te benutten. Misschien heeft iemand geen zin of tijd om aan cadeaus mee te doen, maar wil diegene wel een leuke Pubquiz in elkaar zetten en/of organiseren. Het sleutelwoord hierin is communicatie. Inventariseer wie er Sinterklaas willen vieren en hoe men dat het liefst wil. Voor iedereen moet Sinterklaas fijn zijn en zeker geen verplichting. 

5. (Schep) geen verwachtingen

Het is dus vooral belangrijk om zonder teveel verwachtingen Sinterklaas te vieren. Onthoud dat een cadeautje of lief gedichtje vooral gaat om de gedachte. Wees blij met wat en wie je hebt en koester de kleine momentjes samen. Jaloezie op een ander zijn cadeau, surprise of gedicht is dus helemaal niet nodig, want iemand heeft al de moeite genomen om iets voor je te schrijven of kopen!

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Siebe uit Heerenveen deelt zijn ervaringen met duurzaam wonen tijdens een thematour Wonen 10 uur geleden
Afbeelding
Geen paniek bij Delta Impuls na kleine uitnederlaag Sport 15 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00
Afbeelding
9 van de 18 Friese gemeenten verhoogden toeristenbelasting Samenleving 27 feb, 12:00