Afbeelding
Foto: MARTEN_AUKES

We geven weer gastlessen! Week van het geld

Financieel

HEERENVEEN - Het is bijna weer zover! Van maandag 27 t/m vrijdag 31 maart 2023 vieren we de 12e Week van het geld. Met dit jaar als thema: ‘Bedwing de bling’.

Ieder jaar organiseert Wijzer in geldzaken samen met partners de Week van het geld. Wij Siebe de Vries Verzekering zijn als Zelfstandig Adviseur van RegioBank één van deze partners. We geven ook dit jaar weer op diverse scholen in Heerenveen en omstreken een leuke gastles. Dit doen wij omdat wij het belangrijk vinden om een bijdrage te leveren aan de financiële educatie van leerlingen en ze bewust te maken hoe ze verstandig om kunnen gaan met geld. Maar vooral ook omdat het héél leuk is om te doen!

Moeilijk te weerstaan

Tijdens de 12e Week van het geld willen we jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan.

Is verleiding dan iets nieuws? Zeker niet. Het is zo oud als de weg naar Rome. Op de Oudhollandse tegeltjes vind je hier ook allerlei wijsheden over (‘Wie het kleine niet eert…’). Met ‘Bedwing de bling’ steken we deze tegelwijsheden in een nieuw jasje. Want het is prima om soms aan een verleiding toe te geven, zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen.

Ook interesse?

Wil jij met je klas ook zo’n leuke gastles ontvangen? Stuur dan een mail naar info@siebedevries.nl of bel naar 0513-628677. We plannen de les dan graag in! Of kijk op www.weekvanhetgeld.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Beeld ter illustratie
Odd Fellows Heerenveen organiseren 1 juni een kunst- en antiekveiling Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:37
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 17 mei, 15:00