Afbeelding
Foto: MARTEN_AUKES

We geven weer gastlessen! Week van het geld

Financieel

HEERENVEEN - Het is bijna weer zover! Van maandag 27 t/m vrijdag 31 maart 2023 vieren we de 12e Week van het geld. Met dit jaar als thema: ‘Bedwing de bling’.

Ieder jaar organiseert Wijzer in geldzaken samen met partners de Week van het geld. Wij Siebe de Vries Verzekering zijn als Zelfstandig Adviseur van RegioBank één van deze partners. We geven ook dit jaar weer op diverse scholen in Heerenveen en omstreken een leuke gastles. Dit doen wij omdat wij het belangrijk vinden om een bijdrage te leveren aan de financiële educatie van leerlingen en ze bewust te maken hoe ze verstandig om kunnen gaan met geld. Maar vooral ook omdat het héél leuk is om te doen!

Moeilijk te weerstaan

Tijdens de 12e Week van het geld willen we jongeren leren hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen. Want wat lonkt en blinkt er een hoop. ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan.

Is verleiding dan iets nieuws? Zeker niet. Het is zo oud als de weg naar Rome. Op de Oudhollandse tegeltjes vind je hier ook allerlei wijsheden over (‘Wie het kleine niet eert…’). Met ‘Bedwing de bling’ steken we deze tegelwijsheden in een nieuw jasje. Want het is prima om soms aan een verleiding toe te geven, zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen.

Ook interesse?

Wil jij met je klas ook zo’n leuke gastles ontvangen? Stuur dan een mail naar info@siebedevries.nl of bel naar 0513-628677. We plannen de les dan graag in! Of kijk op www.weekvanhetgeld.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
Outdoor Oudehaske verrast bezoekers met nieuwe activiteiten dankzij jonge ondernemer Sport 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Fryske Tsjinst: Wa is God foar dy? Samenleving 1 jun., 15:00
Afbeelding
Vaar mee en beleef Sail Den Helder 2023 op zijn best! Evenement 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:22
Afbeelding
Eis OM: vier maanden voorwaardelijke celstraf voor niet inroepen van hulp bij overlijden Lisette Elzinga Politie 1 jun., 08:00
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00