Kantongerecht Heerenveen (1974). Toekomstig monument?
Kantongerecht Heerenveen (1974). Toekomstig monument? Foto: eigen beeld

Erfgoed van 1965-2000: Monumenten van de toekomst

Evenement

HEERENVEEN - Jan de Vries, projectleider Post 65 Friesland namens erfgoedvereniging Heemschut, zal op 5 maart een lezing geven over het Friese Post 65 onderzoek.  

In maart 2022 is het project Post 65 Friesland gestart. Doel is om een advieslijst van beschermingswaardige Post 65 objecten op te stellen. Post 65 is jong erfgoed gerealiseerd tussen 1965 en 2000. Inmiddels is er de brede cultuur-historische verkenning in concept gereed en aangeboden aan de klankbordgroep Post 65. Aan de klankbordgroep nemen een groot aantal gemeenten deel. De verkenning geeft inzicht in de ontwikkelingen die in deze periode hebben plaatsgevonden. Met behulp van deze verkenning zullen voorstellen worden gedaan voor beschermingswaardige objecten uit die periode.

Als aanvulling op dit project heeft provincie Friesland het onderwerp Post 65 geselecteerd voor haar publieksplatform “Stim fan Fryslân”. Hier kunnen de inwoners van Friesland tot eind februari aangeven welke Post 65 objecten zij beschermingswaardig vinden. Er worden 50 voorbeelden met foto’s gepresenteerd. Ook kunnen eigen Post 65 favorieten worden toegevoegd. Het gaat niet alleen om gebouwen, maar ook om stedenbouwkundige ensembles, kunstwerken, landschapselementen etc. 

De lezing vindt plaats op dinsdag 5 maart in het Kunstcafé van Museum Heerenveen, Minckelersstraat 11, 8442CE Heerenveen. Aanvangstijd: 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur. De toegang is gratis voor donateurs van de Stichting Historie Heerenveen. Voor niet-donateurs is de toegangsprijs €7,50. Dat is inclusief een kop koffie of thee in de pauze.

U kunt zich aanmelden voor de lezing via een e-mail naar lezingen@historieheerenveen.nl . Vermeld u daarbij het aantal personen en of u al dan niet donateur bent. U kunt zich natuurlijk die avond ook aanmelden als donateur. In dat geval is de toegang voor u en eventueel uw introducé ook gratis.

De Stichting Historie Heerenveen is benieuwd naar uw keuze voor een toekomstig monument. Wat zijn uw favoriete objecten in de gemeente Heerenveen, gerealiseerd tussen 1965 en 2000, die voor de toekomst bewaard moeten blijven en dus beschermd moeten worden?

Vertel het ons!

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00