Afbeelding

Naar een betekenisvolle Matthäus Passion

Cultuur

HEERENVEEN - Oratoriumkoor COV Heerenveen geeft op zondagmiddag 24 maart een betekenisvolle uitvoering van de Matthäus Passion van J.S. Bach in de RK Kerk in Heerenveen.

Het oratoriumkoor stelde zich ruim een jaar geleden tot doel Bach´s MP uit te voeren op een manier die de betekenis van het verhaal van toen in het nu laat zien. De werkgroep hiervoor heet ´MP anders´.

De MP is het op muziek gezette verhaal van Jezus´ laatste dagen. Hij wordt verraden, berecht en vals beschuldigd, gekruisigd en begraven.

Maar onderdak en veiligheid vinden, gerechtigheid nastreven, uitgestoten, bespot of gediscrimineerd worden, miskenning, omkoperij, verraad, nepnieuws, en verdriet, omzien naar elkaar, Liefde met een hoofdletter, zijn van alle tijden……

Ook de omslag van het boekje en de posters hebben betekenis. We zien het koninkrijk van Herodes in de tijd dat Jezus daar leefde. Met het kruis staan we stil bij de misschien wel beroemdste lijdensweg. Het kruis is tevens het symbool van de MP. Maar het staat voor ons ook symbool voor de vele lijdenswegen in dat gebied nù en overal in de wereld. De kleur van het kruis is groen, de kleur van de hoop.

Voor de uitvoering is het koor ondersteunt door regisseuse Ineke de Vries van minitheater Heerenveen.

Hoofrolspelers in deze uitvoering zijn: de eigen koorzangers en projectzangers, kinderen van koorschool Drenthe, sopraan Johanna Kaldewei , mezzo sporaan Marijke Beute, evangelist Harry Ross, Basaria´s Roele Kok, Christus Kimon Barakos, tenoraria´s Erlend Tvinnereim, met Orkest NASKA en achter het orgelpositief Fedde Tuinstra. Alles staat onder leiding van de gedreven dirigent Pieta Maayeshi.

Het matineeconcert begint om 14:00 uur. Nadere informatie en kaarten à € 37,00 incl. consumptie (en à € 20,00 voor CJP houders) zijn te verkrijgen via onze website www.covheerenveen.nl of bij Boekhandel Overdiep Heerenveen. of scan de qr code.

Afbeelding
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 apr, 10:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00