Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Digitaal bankieren, niet voor iedereen

Column

Afgelopen weekend heb ik weer even mogen genieten van de mooie landschappen bij onze oosterburen. Duitsland is voor vele Nederlanders een favoriete (vakantie)bestemming en ik ga daar helemaal in mee. Het fijne van Duitsland is ook dat er nog veel bankfilialen en pinautomaten zijn en dat je daardoor ook gewoon met contant geld kunt betalen. Helaas doen de Nederlandse criminelen wel erg hun best om het aantal beschikbare pinautomaten te verkleinen.

Als ik dan naar het Nederlandse journaal kijk, zittend op de Duitse (zit)bank en dan hoor dat er in ons landje 2,6 miljoen mensen worstelen met de digitale betaalwereld, dan is het toch wel schrijnend dat de meeste banken liever niet dan wel klanten op hun kantoren ontvangen om hun te helpen. Het is trouwens eerst al goed zoeken naar een kantoor wat nog open is. Het is een beetje echt Nederlands aan het worden, lekker digitaal en geen ander contact dan een wazige chatbox. Op de websites van de banken kun je zelfs moeilijk een telefoonnummer vinden om te bellen. Het persoonlijke is totaal verdwenen.

Wel jammer dat er tijdens het journaal, naast de ABN Amro, ING, Rabo en SNS, die gezamenlijk 420 kantoren hebben, niet gesproken werd over RegioBank, RegioBank welke net zoals SNS onder de Volksbank valt. RegioBank heeft in haar eentje meer kantoren dan de eerder genoemde vier banken tezamen. Bij ons, als zelfstandig adviseur van RegioBank, kun je gewoon zonder afspraak naar binnen lopen en kun je al je bankzaken regelen, persoonlijk advies en hulp krijgen en zelfs contant geld  storten of opnemen. De keuze voor de RegioBank is dan toch snel gemaakt. Wij zien dat onze klanten waarderen wat wij doen en waar wij voor staan. Laat de grote drie maar merken dat persoonlijk contact belangrijk is en stap over.

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 minuten geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 6 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 8 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00