Afbeelding
Foto:

Column Desirée-van Dijk Attema: Word buurvrouw, buurman, buurmens, buurjongen of buurmeisje!

Column

Stijgende rente en stijgende prijzen geven zorgen. De dagelijkse boodschappen, tanken en vooral het vooruitzicht op nog duurdere energie. De klimaatcrisis geeft wereldwijd zorgen. Niet alleen door hitte, droogte en overstromingen, maar ook door opkomst van mogelijk aan milieuvervuiling gerelateerde ziekten zoals de ziekte van Parkinson. We moeten meer gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar ritten vallen uit door te weinig klandizie of gebrek aan personeel. Kinderopvang moet gratis worden, maar ondertussen is er soms geen opvang door personeelstekort. De afwikkeling van de schade van de gaswinning in Groningen stagneert, de affaire rond de kinderopvangtoeslag suddert door, de Floriade zorgt voor een financieel gat, de werken op de Afsluitdijk moeten opnieuw worden aanbesteed en zo gaat het maar door. Het lijkt wel alsof er niets meer lukt.

Er moet gebouwd worden, maar waar? De bouwkosten blijven stijgen, de financieringsrente nu ook en ieder bouwplan lijkt te stuiten op bezwaren. Als senior moet je zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en dat lukt gemakkelijker op een plek zonder trappen of drempels. Maar veel senioren willen helemaal niet verhuizen. Ze hebben hun leven lang gewerkt om hun eigen huis af te betalen en genieten nu van dat huis, de inboedel en de lage woonlasten. En thuiszitten doe je in de toekomst met minder zorg, want er is steeds minder zorgpersoneel.

Soms heb ik zo genoeg van alle gedoe, leg de krant weg, luister niet meer naar het nieuws en geniet van fijne dingen. Ik word heel blij van De Buurvrouw & Buurvrouw Bus. Buurvrouw, buurman, buurmens, buurjongen en buurmeisje zijn eretitels. Het is geen stichting of vereniging, er is geen bankrekening er wordt niet gewerkt met geld of betaalde banen. Alles is door en voor mensen zoals u en ik. Er zijn bijvoorbeeld buurtkoelkasten waar buren (verse) producten en verzorgingsproducten in kunnen brengen en uit kunnen halen en op vrijdag haalt een roze kruiwagen op de markt producten op. Ik heb vanmorgen weer een tasje klaargemaakt en ik ben er trots op buurvrouw te zijn. Dat gevoel gun ik u ook graag. 

Kijk eens op Facebook en word ook blij!

Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 5 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 7 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00