Afbeelding

Dit zijn de meest romantische gemeenten van Friesland

Samenleving

FRIESLAND - Voor romantiek moet je in Friesland vooral op de Waddeneilanden zijn. Schiermonnikoog is namelijk de meest romantische gemeente van de provincie, gevolgd door Vlieland en Terschelling. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl. 

Om te bepalen wat de romantische hotspots van Friesland zijn, bracht ThePerfectWedding.nl per gemeente 18 verschillende ‘romantische aspecten’ in kaart. In de meest romantische gemeenten liggen populaire date-locaties bijvoorbeeld om de hoek. Ook hebben deze gemeenten over het algemeen een idyllische omgeving en zijn er voldoende winkels waar je een romantisch presentje kunt kopen voor je geliefde. 

Ook De Fryske Marren en Harlingen scoren goed

Op zoek naar een mooie bestemming in de buurt voor een date? Als je niet op de veerboot wilt stappen, zijn de gemeenten De Fryske Marren en Harlingen ook goede opties. De gemeenten scoren goed op verschillende romantische aspecten. De Fryske Marren heeft naar verhouding meer winkels voor een romantisch presentje en Harlingen is qua omgeving romantischer. 

Gemeenten waar romantiek vooralsnog ver te zoeken is, zijn Ooststellingwerf en Dantumadiel. Deze gemeenten scoren in het onderzoek provinciaal én landelijk het laagst op gebied van romantiek. 

Dit zijn de meest romantische plekjes van Nederland

Ook buiten Friesland is er genoeg te ontdekken als je op zoek bent naar een potje romantiek. Amsterdam komt uit de bus als meest romantische gemeente. Andere gemeenten die hoog scoren zijn Doesburg (Gelderland), Enkhuizen (Noord-Holland), Beek en Maastricht (beide Limburg) en Delft (Zuid-Holland).

Benieuwd hoe andere gemeenten binnen (en buiten) de provincie scoren? Hier lees je meer over het onderzoek: https://www.theperfectwedding.nl/informatie/romantische-gemeente

Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 2 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 16 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 22 uur geleden
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00