Een paar foto's uit de oude doos, uit '32, '82 en '22
Een paar foto's uit de oude doos, uit '32, '82 en '22 Foto: archief Harm Oosterbaan.

v.v. Oldeboorn viert haar 100-jarig jubileum

Sport

OLDEBOORN - Op 15 april 1923 zag een nieuwe voetbalvereniging het licht in de toenmalige gemeente Utingeradeel. v.v. Oldeboorn ontstond op die mooie dag in april en de rest is geschiedenis. Dit jaar viert de club haar honderdjarig bestaan, een prachtige mijlsteen voor een echte dorpsclub. Ze pakken dan ook flink uit met een waar jubileumfeest. 

15 april, hoe kan het ook anders, is de dag dat het allemaal moet gebeuren. Dan staat v.v. Oldeboorn samen met haar leden en andere betrokkenen stil bij hun honderdjarige bestaan. In de ochtend is er een clinic voor de jeugdteams. In de avond begint het feest. Er zijn zeker negenhonderd uitnodigingen verstuurd, vertelt Johannes van der Wal die als lid van de activiteitencommissie betrokken was bij de organisatie voor het jubileumfeest: “Na honderd jaar zijn er heel wat mensen die warme herinneringen hebben aan de club. Spelers, oudspelers, trainers, vrijwilligers, dan kom je al snel op een stuk of negenhonderd.” Er is een grote feesttent op het terrein van de club, waarin een buffet en later het feest plaatsvinden: “We hopen dat iedereen mooie herinneringen met elkaar kunnen ophalen en dat er een mooi feestje gebouwd wordt.”

Jubileumboek

Naast een reden voor een feestje is het jubileum natuurlijk ook een uitgelezen kans om terug in de tijd te gaan om te kijken wat de club heeft meegemaakt. “Er is een jubileumboek gemaakt met verhalen en foto’s uit de oude doos,” vertelt Van Der Wal. Medelid Harm Oosterbaan houdt al jaren het archief bij. “Soms denk je dan, waar is dat voor nodig, maar nu zie je hoe belangrijk het is. Er zijn ongelooflijk veel foto’s en verhalen bewaard gebleven. Bonne de Vries heeft met hulp van Harm en zijn archief een prachtig boek gemaakt, daar kunnen we als club trots op zijn.” Mensen die bij het jubileumfeest aanwezig zijn kunnen ook het jubileumboek bestellen. 

Iedereen is welkom

Volgens Van Der Wal is v.v. Oldeboorn een fijne club waar iedereen zich thuis voelt: “Vrijdagavond, als we met z’n allen nog even met een biertje nazitten, zijn er ook vrienden die niets met voetbal te maken hebben. Ze vinden het gewoon een fijne plek. Ik denk dat Oldeboorn echt een ontmoetingsplek is geworden. We zijn sociaal en open.” Toch draait het niet alleen om gezelligheid bij v.v. Oldeboorn, prestaties zijn ook degelijk belangrijk: “We zijn fanatiek en sportief, maar ook gezellig met elkaar.” 

Hoe de toekomst eruit ziet voor de club kan Van Der Wal moeilijk inschatten: “Wie weet bestaat voetbal over honderd jaar niet eens meer. De nabije toekomst ziet er in ieder geval goed uit. De faciliteiten zijn net vernieuwd, we kunnen nog jaren vooruit.” Wat wel zeker is, is dat de club open blijft staan voor iedereen, net als in de laatste honderd jaar: “Iedereen is welkom bij ons.”

Ga naar www.vvoldeboorn.nl voor meer informatie over het jubileum en de club.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 28 mrt, 12:00
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00