Afbeelding

ZuidOostZorg organiseert Energiestrijd!

Samenleving

DRACHTEN - Vanaf 1 november 2022 zijn alle locaties van ZuidOostZorg onderling aan het strijden om zoveel mogelijk energie te besparen. Aanleiding hiervoor zijn de hoge energieprijzen, maar óók omdat ZuidOostZorg duurzaamheid belangrijk vindt. Door middel van deze energiestrijd hoopt ZuidOostZorg collega’s, cliënten en bezoekers op alle locaties te stimuleren om de komende periode zoveel mogelijk energie te besparen en aandacht te vragen voor duurzaamheid.

Tijd voor actie!

De kachel een graadje lager, de deur achter je dichttreken en de lamp uit als je gaat. Allemaal energiebesparende maatregelen die een kleine moeite zijn, maar bij elkaar opgeteld een hoop opleveren. Het doel is om per locatie 15% energie te besparen. In 2019 deed De Wiken mee aan de Energiestrijd van Urgenda en won deze! De besparing was toen maar liefst 18%. ZuidOostZorg start daarom een energiestrijd onder het motto ‘Besparen geeft energie’.

Aan de slag met duurzaam gedrag

Dat doen we onder andere door de inzet van Energieambassadeurs. Op iedere locatie van ZuidOostZorg zijn de komende periode Energieambassadeurs actief. Dat kunnen zowel collega’s als cliënten zijn. Zij vragen aandacht voor duurzaamheid en stimuleren collega’s, cliënten en bezoekers om zoveel mogelijk energie te besparen. Ook worden ‘duurzaamheidsactiviteiten’ georganiseerd, zoals een energie-quiz of -bingo of een warme truiendag. Op 1 november jl. was de aftrap voor de Energiestrijd waar de Energieambassadeurs aanwezig waren.

Duurzaam ondernemen

Bij alles wat ZuidOostZorg doet, kijkt de organisatie naar hoe dat zo duurzaam mogelijk kan. Bijvoorbeeld in de centrale keuken van ZuidOostZorg: er wordt zoveel mogelijk lokaal eten ingekocht, voedselverspilling wordt tegengegaan en eten wordt bewaard in herbruikbare bakken. Ook wordt er gewerkt aan de verduurzaming van gebouwen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het gebruik van LED-lampen en sensoren. Verder is er aandacht voor het bewust inkopen van materialen en het gescheiden inzamelen van afval.

www.zuidoostzorg.nl

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 9 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 15 uur geleden
Afbeelding
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 17 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 23 apr, 12:00