Afbeelding

Ambion doneert iPads aan Stichting Leergeld Heerenveen e.o.

Educatie

HEERENVEEN - iPads die niet meer geschikt zijn voor het onderwijs, maar nog prima gebruikt kunnen worden om een spelletje op te spelen. Wat doe je daar mee? Ambion (scholenkoepel met vierentwintig openbare basisscholen in de regio’s Joure en Heerenveen) doneert ze aan Stichting Leergeld Heerenveen e.o.

De 24 openbare basisscholen van Ambion bieden eigentijds en kwalitatief onderwijs. Dit doen we onder andere in een Apple-leeromgeving. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 hebben een eigen iPad waarmee ze werken aan hun persoonlijke leerlijn. Na 4 jaar was het tijd de iPads te vervangen. Sijbrand Dijkstra, beleidsadviseur Onderwijsinnovatie & ICT vertelt “Het onderwijskundige belang van een goed werkende ICT wordt steeds groter. Daarom worden de iPads na 4 jaar vervangen. Het grootste deel is verkocht. Een klein deel had gebruikssporen, maar functioneert nog prima. Deze iPads doneren we graag aan Stichting Leergeld Heerenveen e.o. Zodat gezinnen die zelf geen iPad kunnen kopen deze toch kunnen krijgen. We hopen hiermee een steentje bij te dragen aan de kansengelijkheid!”

Bij Stichting Leergeld Heerenveen e.o. zijn ze blij met de iPads. De stichting zet zich in voor gezinnen met kinderen die het financieel moeilijk hebben. De heer Petrusma, voorzitter: “Dit is een prachtig cadeau. Deze iPads zijn prima te gebruiken om spelletjes op te spelen. Hiermee kunnen we veel gezinnen blij maken.”

Afbeelding
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 2 minuten geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 2 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport gisteren
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00