Podotherapie Friesland bestaat dit jaar 10 jaar.
Podotherapie Friesland bestaat dit jaar 10 jaar. Foto: Podotherapie Friesland

Podotherapie Friesland verhuist naar gezondheidscentrum Schoterpoort

Zakelijk

HEERENVEEN - De praktijk van Podotherapie Friesland verruilt per 1 juli gezondheidscentrum Haskerbrug voor gezondheidscentrum Schoterpoort in Heerenveen. In het gezondheidscentrum aan de Burgemeester Falkenaweg ontstaat meer ruimte waardoor nog beter aan de wensen en behoeften voldaan kan worden. Podotherapie Friesland heeft tien jaar in het gezondheidscentrum Haskerbrug gezeten en is naast de locatie in Heerenveen ook gevestigd in Leeuwarden, Joure, Sneek en Bolsward. 

Suzanne Heldens van Podotherapie Friesland is erg enthousiast over de locatie in Heerenveen: “We kijken uit naar de nieuwe plek. Dat wij in Heerenveen naast reguliere podotherapie en diabetespodotherapie ook sportpodotherapie kunnen aanbieden, maakt ons erg trots. Immers, Heerenveen profileert zich als sportstad en met onze kennis op het gebied van sportpodotherapie kunnen wij daar ook een goede rol in vervullen. Wij beschikken straks over een eigen ruimte met meer kamers en kunnen op locatie aanpassingen aan bijvoorbeeld zolen verrichten.”  

Niet iedereen zal bekend zijn met de term podotherapie. Een podotherapeut houdt zich bezig met het voorkomen en behandelen van voet, enkel, knie, heup- en rugklachten. Door gewrichts- of bewegingsklachten kan een lichaamshouding ontstaan die voor meer lichamelijke ongemakken zorgt. Een podotherapeut onderzoekt waardoor deze klachten ontstaan en biedt maatwerk om deze klachten te verminderen of op te lossen. Het gaat daarbij om behandeling en vaak met behulp van op maat gemaakte voetzolen of ortheses.

Heldens: “Regelmatig behandelen wij mensen die zich lang niet vrij konden bewegen of pijn hadden bij het sporten. Het is heel waardevol om die mensen van hun klachten te helpen. Of het nu gaat om iemand die graag weer wil wandelen of een topsporter die pijnvrij wil voetballen of schaatsen.”  

Podotherapie Friesland bestaat dit jaar 10 jaar. Meer informatie over Podotherapie Friesland is te vinden op www.podotherapiefriesland.nl.  

Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 35 minuten geleden
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 3 uur geleden
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen gisteren
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Afbeelding
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Op de foto van links naar rechts, Peter Sijbenga, Theun Plantinga en Evert Haagsma
Auditie oproep Posthuis Theater! Cultuur 13 apr, 12:00
Afbeelding
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00
Afbeelding
Aantal Friese woningen met zonnepanelen in 2,5 jaar tijd toegenomen met 81,2% Duurzaamheid 12 apr, 08:00