Afbeelding

Oud-notaris Yntze Hoekstra signeert bij Boekhuis De Brug

Algemeen

HEERENVEEN - Op zaterdag 2 juli a.s. signeert oud-notaris Yntze Hoekstra zijn boek ‘De Sprinkhaan-notaris’ bij christelijke boekhandel Boekhuis De Brug in Heerenveen. U bent van harte welkom tussen 14.00 en 15.00 uur.

Het boek over het oud-CDA raadslid, oud- Rabobankbestuurder en oud- notaris Yntze Rieuwerd Hoekstra geeft een bijzondere inkijk in het leven en werk van deze onafhankelijke Friese ondernemer en eigenzinnige notaris. Geboren in Oudehorne, opgegroeid in Nieuwehorne, dertig jaar woonachtig in Katlijk en sinds 2019 wonend in Heerenveen. Yntze Hoekstra heeft als notaris Nederland veroverd, maar is gebleven wie hij was. Zoon van een fouragehandelaar uit Nieuwehorne, een man die zich thuis voelt op de zandgronden van Schoterland. De Flaeijelfeesten en de Tjonger hebben z’n hart, waar hij zakelijk ook actief was. En dat zakelijke reikte ver, tot Tilburg aan toe. Met zijn eerste maatschap Hoekstra Savenije verbindt hij Sint Nyk met Heerenveen, daarna volgt in rap tempo de rest van Friesland met de maatschap HSM Notarissen. Daarna begint zijn opmars door Nederland: van Sint Nyk en Leeuwarden gaat het naar Groningen, Zwolle, Utrecht en Tilburg.

In zijn boek ‘De Sprinkhaan-notaris’ deelt hij met de lezer zijn familiegeschiedenis, zijn jeugd en studiejaren. Schetst hij de betekenis van familiebedrijf Hoekstra Fourages en spreekt hij vrijuit over zijn geloof en vriendschappen. Hij laat zien hoe hij na zijn studietijd in Groningen het notariaat betreedt en het vak leert. Met vallen en opstaan, maar altijd met een duidelijk doel: de klant staat centraal. Het boek biedt een fascinerende inkijk in het leven en werk van een ondernemende notaris: van plattelandsnotaris in Langweer naar een landelijk top-tien notariskantoor met zes vestigingen.

Yntze Hoekstra spreekt vrijuit over zijn succes en de strijd onderweg, over zijn drijfveren en zijn geluk. Aan de hand van interviews en uniek archiefmateriaal schetst auteur Niek Donker in ‘De Sprinkhaan-notaris’ het leven van deze opmerkelijke Friese entrepreneur. Zomerliteratuur zonder weerga.

Yntze Hoekstra signeert zijn boek bij zijn boekverkoper Boekhuis De Brug aan de Vleesmarkt in Heerenveen, op zaterdag 2 juli 20222, van 14.00 tot 15.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 15 minuten geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Delta Impuls schiet uit slof en is zeker van lijfsbehoud Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00
Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 20 apr, 18:00
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 20 apr, 14:00
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 20 apr, 12:00