De Kinderdag staat garant voor plezier.
De Kinderdag staat garant voor plezier. Foto: Unsplash.com

Lions Heerenveen 2.0 organiseert op zondag 3 juli weer een Kinderdag!

Algemeen

HEERENVEEN - Lions Heerenveen 2.0 organiseert op zondag 3 juli weer een Kinderdag. Het is alweer voor het derde jaar op rij dat er een Kinderdag georganiseerd wordt door de Lions 2.0. De Lions 2.0 bestaat uit een gevarieerde club mannen en vrouwen, die zich vanuit intrinsieke motivatie inzetten voor anderen. Dennis Klaster van de Lions 2.0 vertelt wat de Kinderdag zo bijzonder maakt. 

De Kinderdag is bedoeld voor kinderen die niet op vakantie kunnen en voor wie een leuk dagje uit niet vanzelfsprekend is. “Ik ben vorig jaar mee geweest en ik vond het een hele bijzondere ervaring”, vertelt Dennis. “Vorig jaar zijn we naar Wildlands geweest en daar waren bijvoorbeeld ook Syrische vluchtelingen bij. Dat was heel indrukwekkend om mee te maken. Het voelt zo mooi om die kinderen een mooie dag te bezorgen en je ziet ook dat je een heel ander gesprek krijgt. Voor heel veel mensen in Nederland is zoiets normaal, maar voor heel veel mensen ook niet.” 

“De Kinderdag is bedoeld voor kinderen voor wie een leuk dagje uit niet vanzelfsprekend is.”

Aviodrome Lelystad

Dit jaar gaan de kinderen naar Aviodrome in Lelystad. Aviodrome is een wereld vol avontuurlijke vliegtuigactie voor jong en oud. Aviodrome heeft een complete verzameling van meer dan 100 oude en nieuwe vliegtoestellen. “Wij beloven de kinderen een onvergetelijke dag. We vertrekken om 11:00 uur met de bus vanuit Sportstad Heerenveen aan de Abe Lenstraboulevard in Heerenveen en daar worden de kinderen uiterlijk 18:00 uur ook weer teruggebracht. De kinderen hoeven ook geen eten en drinken mee te nemen, daar zorgen wij voor.” 

Maatschappelijke projecten

Naast de Kinderdag organiseren de Lions Heerenveen 2.0 nog talloze andere mooie maatschappelijke projecten. Zo komen ze in actie voor eenzame ouderen, sporters met een beperking, Oekraïne en allerlei andere belangrijke maatschappelijke thema’s. De drie kernwaarden van de Lions zijn externe hulp, zelfontplooiing en vriendschap. 

Als team 

“Lions Heerenveen 2.0 zet zich als team graag in voor doelen / mensen / partijen,  die vanuit een sociaal maatschappelijke betrokkenheid iets willen bereiken, dat zonder onze inzet niet mogelijk is.”

Wil jij ook helpen?

Ook jij kunt helpen om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Met een bijdrage van 25 euro sponsor jij een kind en zorg jij ervoor dat kinderen een leuke zomeractiviteit hebben. Doneren kan via de volgende link: www.lionsheerenveen.nl/kinderdag 

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 12 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00