Afbeelding

Over fysiotherapie en de druk om te presteren

Persoonlijke verhalen

Esther Walstra (26) woont in Heerenveen, werkt als fysiotherapeut in Gorredijk en volgt daarnaast de masteropleiding Master Manuele Therapie in Amersfoort. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om te gaan hardlopen en wielrennen.

Wat ben je aan het doen? Ik ben net terug van vakantie. Ik ben weer aan het werk en zit in het tweede jaar van mijn masteropleiding. Daar ben ik voornamelijk heel druk mee.
Wat wilde je worden als kind? Ik wilde vroeger altijd mijn eigen hotel hebben. Heel iets anders dan dat ik nu doe. Het stukje reizen vond ik wel amusant. Maar na verloop van tijd kreeg ik door dat je eigenlijk altijd aan het werk bent als de rest vrij is. Daarom ben ik afgehaakt.
ME-Time: Heb ik momenteel niet heel veel, maar als ik het heb, houd ik ervan om ‘s avonds te gaan wielrennen of hardlopen.
Blij met: Mijn vriendinnengroep. Ik vind het leuk en gezellig om iets met mijn vriendinnen te kunnen doen, zoals een dagje weg of uiteten te gaan.
Minder blij met: De snelheid en druk van de maatschappij waarin we moeten presteren. In Nederland wordt er verwacht dat je ieder moment van de dag bereikbaar bent. Op vakantie merk ik hoe fijn het is dat je lekker offline kan zijn en dat niemand je nodig heeft. Iedereen weet dan; ik kan haar wel bellen, maar ze is er toch niet.
Milliondollar tip: Geniet van de kleine dingen, maar durf ook groot te dromen.
Favoriete plek in Friesland: Terschelling. In de coronatijd ben ik daar veel geweest om lekker uit te waaien. Ook in mijn jeugd kwam ik er al veel. Het is een plekje in Friesland waar je echt het idee hebt dat je lekker op vakantie bent. Het is dichtbij huis, maar het voelt als ver weg.
Geheim genoegen: Keihard in m’n eentje meezingen met Nederlandstalige liedjes in de auto.
Wat staat er nog op je bucketlist? Ik zou graag nog een halfjaar willen reizen. Niet met een specifieke eindbestemming, maar gewoon een halfjaar de rugzak pakken en rondreizen. Azië en Zuid-Amerika lenen zich hier wel voor, omdat je dan van land naar land kunt ‘hoppen’. Daar zou ik wel een langere tijd willen blijven, maar hoelang ik daar verblijf, wil ik nog niet plannen. Dus gewoon een halfjaar reizen en dan kijken hoeveel landen ik bezoek.
Lievelingsmuziek: De top 40 staat vaak aan.
Waar surf je dagelijks naar? Dagelijks scrol ik (te) vaak door mijn Instagram-feed.
Zo ziet mijn ideale vrije dag eruit: De dag rustig opstarten, om er vervolgens een dagje op uit te gaan. Iets leuks ondernemen met m’n vriend of een vriendin, zoals shoppen of als het lekker weer is naar het strand. Graag sluit ik de dag dan af met een etentje.
Van wie heb jij het meeste geleerd? Mijn ouders, maar toch ook wel mijn vriendinnen. Die houden je soms wel even een spiegel voor. Verder de dingen die je met hen meemaakt tijdens de vakanties of het studeren. Met een vriendin van mij heb ik drie maanden stagegelopen in Zuid-Afrika. Ik heb daar veel geleerd over mezelf, omdat je daar echt op eigen benen moet staan.
Wat had je als twintigjarige willen weten? Dat vind ik een lastige, want zoveel ouder ben ik niet. Ik had misschien willen weten dat corona in ons leven kwam en dat alles twee jaar vrijwel stilstond.
Hoe zie je jezelf over vijf jaar? Dan woon ik nog steeds in Heerenveen en hoop ik afgestudeerd en lekker aan het werk te zijn. Verder hoop ik in de komende vijf jaar een aantal mooie reizen te maken.
Levensmotto: Als je iets leuk vindt, doe het en ga er vol voor.  

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 45 minuten geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 6 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 8 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00