Afbeelding
Foto: Ronald Jousma

Heerenhage, nu te huur!

Wonen

HEERENVEEN – Het nieuwe appartementengebouw voor senioren is klaar. De eerste mensen wonen er inmiddels en zij genieten volop van het uitzicht over water en land. Ook de tuin is inmiddels helemaal klaar. De magnolia heeft al gebloeid en de nieuwe aanplant slaat goed aan.  

Kom vrijblijvend kijken op 15 juni a.s.

‘’Heerenveen is een prachtig gebouw rijker, een nieuwe, mooie invulling op een bijzondere locatie aan het water’’, vertelt Désirée van Dijk-Attema, directeur Heerenhage. Op 15 juni is er een open dag waarbij u van 11.00 tot 15.00 helemaal vrijblijvend appartementen kunt komen bekijken. 

Het nieuwe Heerenhage is kleiner en lager dan het voormalige pand en oogt veel toegankelijker. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen geven het materiaal en de kleuraccenten het gebouw een vriendelijke en frisse uitstraling. Het zijn zelfstandige huurappartementen waar senioren wonen en elkaar eenvoudig kunnen ontmoeten, als daar behoefte aan is. Mensen denken nog regelmatig dat Heerenhage een instelling is, waar je een deel van je vrijheid op moet geven. Maar misschien krijg je hier wel meer vrijheid terug. Bijvoorbeeld, omdat er wel een tuin is waar je van kunt genieten, maar je hoeft niets meer aan onderhoud te doen.  

Huurappartementen voor senioren

Wij richten ons op zelfstandige senioren die comfortabel en veilig willen wonen. Het gaat om huurappartementen die in het middensegment vallen. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. De appartementen beschikken over vloerverwarming met vloerkoeling en een ventilatiesysteem voor een aangenaam binnenklimaat. En daarmee hebben huurders nu lagere stookkosten van ongeveer 60 euro per maand, er is immers geen gasaansluiting! 

Geen verplichtingen

Mensen die hier komen wonen zoeken een prettige woonplek voor de toekomst, maar verwachten en willen niet meer dat alles vastligt en voor hen wordt geregeld. Het verplichte servicepakket met maaltijden, zorg en huishoudelijke hulp is niet meer van deze tijd. Ze willen zelf bepalen óf en zo ja welke maaltijdservice of alarmeringssysteem ze willen hebben en wanneer en met wie ze koffie gaan drinken en willen geen verplichtingen. Senioren van nu willen zelf kunnen kiezen wat ze doen en waar ze hun geld aan uitgeven’’, vertelt Van Dijk- Attema. 

Zelfstandig wonen, maar onder één dak

‘’Je woont zelfstandig in Heerenhage, maar je leeft er samen’’. Er staat altijd iemand klaar die meedenkt en helpt waar mogelijk. Een vertrouwd gezicht wanneer een bewoner behoefte heeft aan een luisterend oor of een helpende hand. 

Mensen vinden het wel lastig om het moment te bepalen. Vaak bestaat er het gevoel dat er een aanleiding moet zijn. Bijvoorbeeld een verslechterende gezondheid. Maar willen is leuker dan moeten, dus waarom zou je wachten tot dat moment?

Van maandag tot en met donderdag staan Anne en Karin voor huurders klaar als aanspreekpunt voor allerlei praktische zaken en het coördineren van alle onderhoudstaken binnen het gebouw. Ook bij een calamiteit ’s avonds of in het weekend is er hulp op afstand beschikbaar. 

Naar elkaar omkijken

Heerenhage is een plek geworden waar mensen veilig en comfortabel kunnen blijven wonen, ook als de situatie verandert. In de nieuwe appartementen kunnen huurders tot op hoge leeftijd thuis zelf prima uit de voeten. Geen drempels, bredere deuren, geen verdiepingen, ruime keuken en sanitair. Handig voor mensen die zich met een rollator of rolstoel moeten verplaatsen.

Er is veel belangstelling voor de nieuwe appartementen. Anne en Karin geven op afspraak vrijblijvende rondleidingen op maandag- en donderdagmiddag. Wilt u kennismaken of meer informatie, neem dan gerust contact op.

Heeft u een vraag over Heerenhage? 

In Heerenhage woont u zelfstandig en bepaalt en regelt u alles zelf, maar een vriendelijk gezicht of een helpende hand is nooit ver. U woont in een gebouw met andere generatiegenoten die u ontmoet wanneer u dat wilt. Bij de brievenbus of met een cappuccino in de serre met uitzicht op het water.

Bel gerust: 085 - 487 15 39.

Het kantoor is telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uur voor het maken van afspraken en/of vragen.

Volg de ontwikkelingen op onze Facebookpagina of op www.heerenhage.nl.

Heerenhage
Heerenhage 13
8446 DC HEERENVEEN
servicepunt@rendantgroep.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00