Sydney van Hooijdonk kopt Heerenveen naar de belangrijke achtste plaats.
Sydney van Hooijdonk kopt Heerenveen naar de belangrijke achtste plaats. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Van Hooijdonk kopt sc Heerenveen naar achtste plaats en play-offs

Sport

sc Heerenveen heeft zich op de slotdag van de Eredivisie geplaatst voor de play-offs om Europees Voetbal. De ploeg van trainer Ole Tobiasen won met 3-1 van Go Ahead, terwijl concurrent NEC met 0-1 verloor van Fortuna Sittard.

Het werd snel duidelijk dat Heerenveen weinig te duchten had van Go Ahead Eagles. Trainer Kees van Wonderen, volgend seizoen aan het roer bij Heerenveen, handhaafde knap en behaalde daarmee de doelstelling. De wedstrijd leek een verplicht nummer voor de club uit Deventer, die niet de indruk wekte dat het een resultaat wilde halen.

Heerenveen opent sterk

Al in de openingsfase begon Heerenveen sterk. Spits Amin Sarr had zijn zesde treffer van het seizoen moeten maken, maar kwam niet langs de Jouster Andries Noppert, die overigens volgend seizoen onder de lat staat bij de Friezen. Even later krijgt ook Van Hooijdonk een grote kans om de score te openen. Hij liet de grote kans onbenut, maar had een aantal minuten later alsnog zijn goal te pakken. Na een actie en voorzet van Tibor Halilovic, kopte Sarr perfect in de loop van Van Hooijdonk, die met het hoofd de 1-0 maakte.

Mindere fase na rust

Na rust liet Go Ahead even het betere spel zien. Heerenveen kwam zwak uit de kleedkamer. Meteen na rust zorgde Milan van Ewijk met een sliding ervoor dat een grote kans geblokt werd. Maar na een kwartier spelen in de tweede helft, pakte Heerenveen de draad weer op. Dat resulteerde in een verdubbeling van de score. Na een actie van Thom Haye, begonnen op eigen helft, gaf de middenvelder een voorzet op maat. Van Hooijdonk tekende voor zijn tweede kopgoal van de middag: 2-0.

Musaba scoort

En als zelfs Anthony Musaba gaat scoren, dan is niets meer onmogelijk voor sc Heerenveen. De pijlsnelle aanvaller maakte op de valreep zijn eerste treffer in dienst van Heerenveen. Toekomstig Heerenveen-goalie Andries Noppert ging bij de 3-0 flink de fout in. Jacob Mulenga zorgde voor de eindstand: 3-1. Na knullig balverlies van Rami Al Hajj, maakte de 38-jarige spits zijn laatste goal in het betaalde voetbal.

Van vrees voor de play-offs om degradatie, tot juichen om de play-offs om Europees Voetbal. Het is een bizar seizoen voor sc Heerenveen, dat het donderdag alweer opneemt tegen AZ. In het Abe Lenstra Stadion wordt de heenwedstrijd gespeeld van de halve finale van de play-offs.

Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 20 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt 27 mrt, 10:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00