Afbeelding
Foto: Unsplash.com

Budgetvriendelijk daten doe je zo

Algemeen

HEERENVEEN – Daten hoeft niet duur te zijn. Je kunt het net zo leuk hebben op een goedkoop uitje, als je je maar je fantasie gebruikt. Om je op weg te helpen, geven we je aantal tips.

Leer je dorp op een andere manier kennen

Maak een wandeltocht langs plekken die belangrijk voor jullie zijn. Ga naar de plek waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Waar jullie hebben gezoend of een andere leuke herinnering hebben. Praten over de beginfase van jullie relatie, brengt warme gevoelens naar boven dus een topdate is gegarandeerd. Ook leuk is om naar de plaatsen te gaan, waar je je jeugd hebt doorgebracht. Ga naar je oude huis, school of speeltuintje. Ervaar eens welke herinneringen er boven komen, deel die met je partner en wie weet verrassen jullie elkaar nog met nieuwe verhalen.

Wandelen in het bos van Oranjewoud

Er is genoeg prachtige natuur te vinden in en rondom Heerenveen. Neem bijvoorbeeld eens een wandeling in het idyllische bos van Oranjewoud. Samen vogels spotten, of maak er een gezellige fotoshoot van. In het bos kun je volledig tot rust komen, goede gesprekken voeren en het kost niets!

Ga schaatsen bij Thialf

Liever een actieve date samen? Ook daarin heeft Heerenveen ontzettend veel aan te bieden! Ga samen bijvoorbeeld eens lekker te schaatsen bij dé snelste ijsbaan van Nederland: Thialf. Jaarlijks worden hier grote internationale wedstrijden gehouden. Voor 9,50 kun je - wanneer je 16 jaar of ouder bent - voor een dagdeel schaatsen. Daarnaast kun je als je student bent op donderdagavond zelfs al voor 8 euro schaatsen op vertoon van je studentenpas. Bezorg je liefde een mooie verassing op het ijs! 

Lekker uitwaaien bij het Tjeukemeer

Een heerlijk uitstapje naar het Tjeukemeer mag natuurlijk niet ontbreken op de lijst van budgetvriendelijke dates. Het Tjeukemeer ofwel Tsjûkemar is het grootste binnenmeer van Friesland en ligt op slechts twintig minuten rijden van Heerenveen. Op het Tjeukemeer is van alles mogelijk. Neem een frisse duik samen, ga surfen, bootje varen of samen vissen. Sluit de dag af door romantisch een rondje langs de oever te lopen en te genieten van de zonsondergang. Wat wil je nog meer op een date? 

Bezoek een trampolinepark

Ben je echt op zoek naar een sportieve date? Verras dan je liefde met een uitje naar Jumpstyle Heerenveen. Jumpstyle Heerenveen is een spectaculair trampoline park voor jong en oud. Maak indruk met de mooiste salto’s, of maak een sprong op de Big Air Bag. Voor 9,50 kun je een uur lang springen. Dat moet toch lachen, gieren en brullen worden samen. Reserveer wel je plekje vantevoren, want vol is vol! Zorg dat je een kwartier voor de jumpsessie aanwezig bent. 

Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 12 uur geleden
Afbeelding
Suppen: perfect als work-out en uitje Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 20 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe college Heerenveen bekend Politiek 23 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00
Afbeelding
Bij atelier Nynke & Blom doen ze alleen dingen die ze leuk vinden Persoonlijke verhalen 30 jun, 15:00
Afbeelding
Nieuwe coalitie Heerenveen zet eerste stap in hoofdlijnenakkoord Politiek 30 jun, 12:00
Afbeelding
RUG aan de slag met Fries praten tegen computer Samenleving 29 jun, 18:00