Afbeelding

Ontdek de prachtige natuur op de E-chopper

Zakelijk

FRIESLAND - In de zomer van 2020 richten Kevin de Haan en Erwin Brouwer Echopperz.nl op. Ze verhuren een robuust, geruisloos en bovendien elektrisch voertuig waarmee je de natuur van Friesland, maar inmiddels ook vele andere plaatsen, kunt ontdekken. 

Twee jaar geleden doet Kevin een drankje op het terras met oud-collega Erwin Brouwer, waarbij ze mijmeren over het feit dat groepsactiviteiten geen doorgang mogen vinden in verband met de coronacrisis. “Tijdens het brainstormen zijn we uitgekomen op de E-chopper. We besloten vijf E-choppers te kopen en het te verhuren aan recreanten.”

De ondernemers beginnen in Appelscha, op camping De Roggeberg, met het verhuren van de voertuigen. Dat blijkt een groot succes; de vraag blijkt veel hoger te liggen dan het aanbod. Inmiddels staan op negen RCN-vakantieparken, verdeeld over twintig locaties in Nederland, honderd choppers van Echopperz.nl.

E-choppers zijn stoere voertuigen die volledig elektrisch worden aangedreven. Ze hebben wel iets weg van een scooter of motor, maar dan met brede banden en een hoog stuur. Plus, dankzij de elektrische motor, kunnen ze geruisloos door de natuur zoeven. Om op een E-chopper te rijden moet je wel minimaal achttien jaar zijn en in het bezit zijn van minimaal een bromfietsrijbewijs.

Naast het aanbieden van de E-choppers, hebben Erwin en Kevin ook op hun eigen manier routes gemaakt vanaf hun vaste standplaatsen. “Het zijn vaak toeristen die een E-chopper huren. Zij hebben vaak geen kennis van de omgeving. Daarom hebben we een fotoroute gemaakt, die je naar de leukste locaties leidt. Het is dus niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een leuke activiteit.”

Verder onderscheidt Echopperz.nl zich door de service. “We zijn heel klantgericht in het omboeken of annuleren. We denken altijd mee met de klant om alles in goede banen te leiden. Zo kan je bijvoorbeeld de E-choppers online gemakkelijk aanvragen.” Op de website Echopperz.nl vind je meer informatie en kun je de E-choppers huren.  

Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 15 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid gisteren
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00