De gerechten van Wok To Go worden gewokt en daarna gelijk in dichte bakjes gedaan.
De gerechten van Wok To Go worden gewokt en daarna gelijk in dichte bakjes gedaan. Foto: Rob Dijkstra (RondOm Vandaag

Nieuw in Drachten; Wok To Go maakt en bezorgt heerlijke Aziatische gerechten

Zakelijk

DRACHTEN - Drachten is een nieuw restaurant rijker! Sinds eind januari 2022 kun je aan de Marke het restaurant Wok To Go vinden. Dit unieke restaurant, die ook afhaal- en bezorgmogelijkheden biedt, vult een gat op de Drachtster bezorgmarkt. RondOm Drachten gaat in gesprek met de jonge ondernemer achter Wok to Go, Daniël Hanna, over de mogelijkheden van deze succesvolle franchise, het genot van Asian Streetfood en de toekomstdromen. 

Stel, je bent twintig jaar, er is een wereldwijde pandemie en olie- en gasprijzen gaan door het dak. Zou jij dan een horecazaak openen? Het klinkt misschien als gekkenwerk, maar dat is precies wat Daniël Hanna heeft gedaan. Als zoon van de Drachtster ondernemer achter Pizzeria La Strada kent hij de klappen van de zweep. Hij liep al langer met het idee om zelf een bedrijf te starten: “Ik wilde in Drachten iets nieuws beginnen en zag een gat in de markt. Zelf ben ik enorm fan van Aziatisch eten. Vooral van Asian Streetfood gaat mijn hart sneller kloppen. Online kwam ik Wok To Go tegen, een succesvolle franchiseformule die net ook een locatie in Leeuwarden had geopend, en zag gelijk de mogelijkheden.” De keuze voor een franchise was bewust: “Wat dat betreft ben ik een andere ondernemer dan mijn vader. Ik wil in de toekomst graag meerdere vestigingen starten. Daarom past een franchise beter bij mij.” 

Een goede start

Anderhalf jaar geleden benadert Hanna Wok To Go en toen ging het balletje rollen. Op Horeca Crowdfunding haalt hij binnen twee minuten de nodige 150.000 euro op die hij nodig heeft om zijn eigen franchise te starten: “Ik wist dat Wok To Go goed bekend stond op Horeca Crowdfunding maar dat ik al binnen een paar minuten genoeg zou hebben opgehaald, dat had ik nooit verwacht. Het was een lekker gevoel, blijkbaar zien investeerders ook dat dit een succesvolle onderneming kan worden, dat geeft vertrouwen.”

Op 1 november 2021 krijgt Hanna de sleutel van hun pand aan de Marke 53: “Een perfecte locatie. Mensen die aan het shoppen zijn kunnen bij ons even langs wippen voor een lekkere maaltijd, mensen die moeten wachten op de bus kunnen bij ons terecht voor een warme hap en vanuit deze locatie ben je als bezorger snel op verschillende plekken in Drachten.” Samen met Wok To Go heeft Hanna zijn eigen zaak ingericht: “De franchise hielp mij vooral met de techniek. Voor ons zat er een kapperszaak in, dan heb je niet de juiste techniek die nodig is voor een professionele keuken.”

Verse ingrediënten

Het resultaat mag er zijn. De winkel oogt ruim en opgeruimd, dankzij de grote ramen valt er veel licht naar binnen en door het interieur waan je je gelijk in een Aziatische streetfood-tent met een moderne twist. Sinds eind januari 2022 voorziet Wok To Go Drachten van heerlijke maaltijden, van wokgerechten tot Aziatische snacks. Hanna is enthousiast over de gerechten die ze aanbieden: “We gebruiken verse ingrediënten en doen veel van de bereiding zelf. Alleen de sauzen worden bereid in de centrale productiekeuken van Wok To Go, dus de rest wordt hier, ter plaatse, vers bereid. Dat proef je zeker.” 

De Drachtster favoriet is Wokki Teriyaki Chicken, een mild, zoet-zout gerecht met kip. Zelf is Hanna fan van Wokki Kung Pao Beef, een rundgerecht met verse groente en iets meer pit. Als je verrast wil worden, dan heeft Hanna nog wel een tip: “Wokki Ketjap Cha Siu, dat is een gerecht die niet vaak wordt besteld, terwijl het een topgerecht is. Het varkensvlees wordt langzaam gegaard, met een flinke hoeveelheid kruiden.”

Snelle bezorging voor een hete hap

De gerechten van Wok To Go worden gewokt en daarna gelijk in dichte bakjes gedaan: “Deze bakjes houden de warmte heel goed vast, veel beter dan een pizzadoos of een patatzak. We zorgen ervoor dat het eten zo snel mogelijk wordt bezorgd, ook tijdens de spits vaak binnen een half uur. Hierdoor is onze klant gegarandeerd van gerecht dat écht nog heet is. Dat vinden we heel belangrijk, want dan zijn ze het lekkerste.”

Naast heerlijke wokgerechten kun je bij Wok To Go ook Asian Bites krijgen, Aziatische snacks zoals gefrituurde garnaal, dumplings of loempia’s en het mega-populaire drankje bubble tea. Dit is een verrassend lekkere combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca balletjes. Het drankje is heerlijk verfrissend dankzij de ijskoude ijsthee die ze gebruiken, maar er zijn ook romige varianten waarin melk wordt verwerkt. De tapioca balletjes in bubble tea smaken als snoepjes en geven een unieke twist aan dit smakelijke drankje. Zeker eens waard om te proberen!

Wok To Go Drachten
De Marke 53, Drachten
0512-358674

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 18 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00