Afbeelding
Foto: Unsplash

Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven

Wonen

FRIESLAND - Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar de temperatuur is weer aan het stijgen. De komende dagen gaat het alleen maar warmer worden. Gelukkig heeft RondOm een handig lijstje met tips, tricks en producten die voor verkoeling gaan zorgen. 

Kook niet uitgebreid

Probeer je oven of fornuis zo kort mogelijk aan te houden, om een verdere stijging van de temperatuur binnenshuis te voorkomen. Maak een kleine, makkelijke maaltijd, ga ergens anders eten of flans iets in elkaar waarvoor je geen oven of fornuis voor nodig hebt, zoals een lekkere pastasalade. Ook kan je op koelere momenten, zoals in de ochtend of in de nacht, alvast een maaltijd klaarmaken die je op warme momenten kan opwarmen of koud kan opeten. 

Je was in de slaapkamer laten drogen

Het is misschien een rare tip, maar je natte was in je slaapkamer ophangen kan echt een verschil maken. De natte was zorgt ervoor dat er extra vocht in de lucht blijft hangen waardoor het toch net wat koeler aanvoelt. Alle beetjes helpen!

Een groendak aanleggen

Dit is wat meer gericht op de lange termijn, maar dan heb je ook wat. Heb jij een plat dak? Dan heb jij misschien de mogelijkheid om een groendak aan te leggen. Naast dat het goed hemelwater kan opvangen en het extra groen in de buurt brengt, houdt het de warmte ook goed buiten. Sommige gemeenten geven zelfs subsidies voor groene daken, dan is de investering ook minder groot. 

LifeGoods Torenventilator

Deze ventilator met meerdere modi zorgt ervoor dat, in welke kamer je hem ook zet, het daar prima toeven is. Ondanks zijn hoogte neemt hij relatief weinig plek in, met zijn 32x32 afmetingen. Daarnaast is hij ook nog bladloos, wat handig is als je kinderen en/of huisdieren hebt. Hij gaat ook nog jarenlang mee, waardoor je niet elke zomer naar de winkel hoeft te hollen om toch nog even snel een ventilator te kopen. 

Er zijn drie variabele standen. 

Normaal: De blaaskracht blijft constant en veranderd niet.

Natuurlijk: De blaaskracht wisselt willekeurig, waardoor er een meer buitengevoel wordt nagebootst. 

Slaapmodus: De windsterkte neemt geleidelijk af, zodat je hem niet zelf uit hoeft te drukken voor je gaat slapen. 

LifeGoods Torenventilator

Biodermal After Sun Gel crème

Voor het geval je toch wat te lang in de zon hebt gestaan of gewoon wat extra verkoeling wil, is er de After Sun Gel crème van Biodermal. Deze gel herstelt, verkoelt en hydrateert de huid. Het trekt snel in, heeft weinig geur en is dus makkelijk in gebruik. Het is zowel te gebruiken voor de normale huid als de verbrande of gevoelige huid.

Biodermal maakt ook goede zonnebrandcrèmes die je beschermt tegen UVA- en UVB-straling en in 2020 uitgeroepen is tot de beste zonnebrandcrème voor volwassenen en kinderen door de consumentenbond. Een echte aanrader dus! 

Biodermal After Sun Gel crème 

LILLA24 bamboe zomerdekbed

Dit dekbed verzekert jou van een lekkere, koele nachtrust. Bij hogere temperaturen reguleert het dekbed de warmte waardoor je minder zweet en je je minder benauwd voelt. Daarnaast is het dekbed hypoallergeen.

Mocht het product toch niet naar wens zijn, dan kan je het dekbed gratis terugsturen. 

LILLA24 Bamboe Zomerdekbed 

Afbeelding
Zo geef jij je vakantiegeld verstandig uit! Financieel 27 mei, 08:00
Afbeelding
Op Pinkstermaandag is het eindelijk weer zover: de Fietselfstedentocht gaat van start Evenement 26 mei, 18:00
Afbeelding
Opruimevenement Skjin Wetter 2023 vindt plaats in negen Friese gemeenten Samenleving 26 mei, 15:00
Afbeelding
Boekentips voor kids met gescheiden ouders Boek van de week 26 mei, 12:00
Afbeelding
190 leerlingen krijgen sollicitatietraining van professionals uit het werkveld Educatie 25 mei, 18:00
Afbeelding
Paard & Erfgoed pakt uit met nieuw programma Evenement 25 mei, 12:00
Afbeelding
De Energiecoach van de Gemeente Leeuwarden helpt bij energiebesparing Duurzaamheid 25 mei, 08:00
Afbeelding
Denkt u wel eens aan een reis om noorderlicht of ijsberen of pinguïns te kunnen zien? Recreatie & Ontspanning 24 mei, 18:00