Vestigingsmanager Arie Bekkema bij de keukentafel van next125.
Vestigingsmanager Arie Bekkema bij de keukentafel van next125. Foto: Foto's: Rob Dijkstra (RondOm Vandaag)

Bij Concordia Keuken & Bad in Heerenveen sta je in de keuken en badkamer van de toekomst

Wonen

HEERENVEEN - Bij Concordia Keuken & Bad aan de Jousterweg 44 in Heerenveen zijn ze maar wat trots op hun nieuwe showroom. De afgelopen weken hebben ze de showroom flink verbouwd en vernieuwd, en het resultaat mag er zeker zijn. RondOm Vandaag brengt een bezoekje aan hun ruime, moderne showroom en krijgt een rondleiding van trotse vestigingsleider Arie Bekkema die ons alle nieuwe trends laat zien voor in de keuken of de badkamer. 

9 april was het zover. Concordia Keuken & Bad opende na een grote verbouwing weer haar deuren voor publiek. Dat moest natuurlijk groots gevierd worden, vonden ze bij Concordia Keuken & Bad. Ze regelden voor hun klanten onder andere gratis stylingadvies van interieurarchitect Francisca Broekhuis en kookdemo’s van Bosch. Bekkema: “We hebben tijdens de opening van onze vernieuwde showroom op een bijzondere manier de mogelijkheden van ons assortiment kunnen laten zien. Tijdens de kookdemo’s van Bosch konden onze klanten zien én ervaren hoe het is om te koken met een stoomoven. Een stoomoven heeft zoveel verschillende mogelijkheden en voordelen. Door je groente te stomen, in plaats van te koken, behoud je bijvoorbeeld veel meer smaak en voedingsstoffen. Prachtig om dat tijdens zo’n opening ook echt te kunnen laten zien aan onze klanten.” 

Keller Keukens

De verbouwing van de showroom heeft de keuken- en bad specialist de mogelijkheid gegeven om nieuwe keukens en badkamers te tonen die helemaal voldoen aan de wensen en smaken van deze tijd. Daarnaast is het assortiment uitgebreid met nieuwe merken, zoals de Nederlandse keukenfabrikant Keller. Bekkema: “Keller maakt keukens zoals je die nu overal in de woonbladen kunt vinden. Ze weten precies wat de klant wil én nodig heeft, maar hebben ook zo’n breed assortiment dat er voor elke smaak wel een keuken te vinden is. Doordat Keller een Nederlandse fabrikant is kunnen ze ook nog snel leveren. Ideaal!”

next125

Een andere populaire keus zijn de keukens van de Duitse fabrikant next125. In de vernieuwde showroom hebben deze keukens extra ruimte gekregen en dat is niet voor niets. “next125 maakt hele nieuwe en moderne keukens die veel mogelijkheden bieden. Uniek aan next125 is dat ze niet alleen keukens maken, maar ook meubels zoals trolleys en vitrinekasten.” Bekkema laat ons een fraai kastje zien in de showroom, waarbij twee luxe, zwart leren stoelen staan: “Als je in een appartement woont waarin de keuken onderdeel uitmaakt van de woon- en eetkamer, dan wil je dat alle componenten bij elkaar passen.”

De fabrikant maakt keukens met een vernieuwende blik. Als voorbeeld noemt Bekkema de keukentafel van het merk: “Net even wat anders dan een keukeneiland, waardoor de keuken wat luchtiger lijkt. Combineer dat met een afzuigingssysteem die al in de kookplaat is geïntegreerd en je hebt een prachtige open keuken met veel ruimte.” Naast de keukentafel van next125 staat een ingenieuze kast van dezelfde fabrikant. “Strak is helemaal in,” vertelt Bekkema. “Voor veel nieuwe klanten geldt; hoe strakker, hoe beter. Daarom is er ook steeds meer vraag naar greeploze kasten. next125 zet nog een stapje extra en heeft ook greeploze inbouw koelkasten, -vriezers en -ovens.” Hij drukt even op de deur van één van de kasten, die met een ‘pop’ openspringt. “En als de deur niet snel genoeg open wordt gedaan, gaat hij ook nog automatisch dicht.”

De toekomst van keuken en bad

Bij Concordia Keuken & Bad kun je kennis maken met de meest moderne snufjes. Bekkema: “Tegenwoordig bestaat er technologie waarmee je keukenapparatuur kunt besturen via de wifi, bijvoorbeeld met een iPad of een mobiele telefoon. Met een app kan je jouw oven, vaatwasser of koffiezetapparaat aanzetten. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je verwarmt je oven alvast voor als je net je diepvriespizza bij de kassa van de supermarkt afrekent of vraagt de visite of ze hun koffie-voorkeur willen doorgeven via de app.” 

Een andere ‘nieuwe’ mogelijkheid is de Quva, een inbouwapparaat voor in de keuken waarmee je voedsel kuntvacumeren. Hiermee blijft het langer vers en verspil je dus minder eten. Ook de Quooker-kranen zijn razend populair. Dit zijn kranen waaruit kokend water komt, maar tegenwoordig zijn er ook al Quookers waaruit, naast kokend water, ook gekoeld (koolzuurhoudend) water komt.

De douche toilet geniet ook steeds meer populariteit. Dit is een toilet met een ingebouwd elektronisch bidet, inclusief föhn: “Voor mensen die minder mobiel zijn is dit heel fijn, want je hoeft niet meer met papier af te vegen,” legt Bekkema uit. Concordia Keuken & Bad heeft ook een Sunshower, een infrarode plaat die gemonteerd kan worden in de douche. “Infrarode straling is heel goed voor de spieren, maar ook mensen die in de winter last hebben van een vitamine D tekort kunnen hier baat bij hebben.” 

Advies, levering en montage

Naast al die moderne snufjes vind je bij Concordia Keuken & Bad natuurlijk nog veel meer voor de keuken of badkamer. Ze hebben een groot assortiment aan keukenbladen en kasten fronts, evenals verschillende tegels en pvc-vloeren voor in de keuken en badkamer. Bekkema: “Tegenwoordig zijn tegels die lijken op hout erg populair. Zij geven een keuken of badkamer een natuurlijke look. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.”

Bij Concordia Keuken & Bad kun je ook terecht voor vrijblijvend advies, een duidelijke 3D tekening en een overzichtelijke offerte: “Bij ons geldt; prijs = prijs. We stunten niet met kortingen, maar geven altijd de eerlijke prijs. Zo blijven we betaalbaar.” Naast advies kun je bij Concordia Keuken & Bad ook terecht voor levering en montage, iets wat uniek is in de branche. 

Benieuwd wat Concordia Keuken & Bad voor u kan betekenen? Kom eens langs in de vernieuwde showroom!

Concordia Keuken & Bad

Jousterweg 44, Heerenveen
0513 653 365
www.concordiakeukenenbad.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00