Afbeelding

Warmtestroom door de vloer gehalveerd ten opzichte van de huidige nieuwbouwnorm

Wonen

Nieuw product levert Rc = 7 m²K/W bij vloerisolatie 

Sinds 2013 is de nieuwbouwnorm voor vloerisolatie Rc = 3,5 m²K/W. Milieu Centraal adviseert bij vloerverwarming echter minimaal Rc = 5,0 m²K/W toe te passen. Het TONZON Thermoskussen met drie luchtkamers levert al sinds 1980 ruimschoots Rc = 5,0 m²K/W. Toch komt de producent nu met een nieuw product waarmee een nog hogere formele isolatiewaarde wordt behaald van Rc = 7 m²K/W. De toestand van het klimaat vraagt om steeds betere oplossingen en goede vloerisolatie is veel belangrijker dan nu nog wordt aangenomen. Dat geldt zowel voor woningen met vloerverwarming als voor woningen die op een andere manier worden verwarmd.

Vloerverwarming meer toegepast

Steeds meer vloeren krijgen vloerverwarming. Omdat de verwarmingsbuizen zich in de vloer bevinden, is er sprake van een hoge temperatuurgradiënt tussen verwarmde vloer en kruipruimtebodem/funderingsmuren. Je zou dus de vloer heel goed moeten isoleren, te meer omdat op de vloer meubels en vloerbedekkingen de warmteafgifte naar de kamer belemmeren. Een halvering van de warmtestroom naar onderen halveert het warmteverlies naar de kruipruimte en dat zet zoden aan de dijk.

Technische doorbraak

Een isolatiewaarde van Rc = 7,0 m²K/W mag gerust een technische doorbraak worden genoemd. Een dergelijke waarde kan met andere materialen moeilijk worden gehaald. Daarvoor is enorm veel materiaal nodig. Het nieuwe TONZON-product is evenals het eerdere Thermoskussen met drie luchtkamers echter volledig opvouwbaar en zeer licht. Het past met gemak door ieder luikje waar een mens doorheen kan en er zijn geen vrachtwagens nodig om het product op de plaats van bestemming af te leveren.

De fors hogere isolatiewaarden van TONZON Vloerisolatie heeft grote gevolgen voor de vergelijking van de milieu-impact van verschillende vloerisolaties. Bij andere materialen is namelijk 43% meer materiaal nodig om in de eerste plaats een isolatiewaarde van Rc = 5,0 m²K/W te behalen. Door meer lucht op te sluiten in de Thermoskussens, neemt de warmteweerstand en isolatiewaarde toe zonder dat er noemenswaardig meer materiaal wordt gebruikt. Zet je dit in een grafiek, dan zie je duidelijk dat TONZON Vloerisolatie een klasse apart is.

Lees meer informatie over TONZON Vloerisolatie op www.tonzon.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen gisteren
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00
Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 18 apr, 12:00
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 18 apr, 10:00