Fitstap door Sportbedrijf Drachten
Fitstap door Sportbedrijf Drachten Foto: Sportbedrijf Drachten

Sportbedrijf Drachten wil sportaanbod uitbreiden

Sport

DRACHTEN - Sporten is belangrijk voor iedereen, dus ook voor senioren. Het belang van het sportaanbod voor ouderen is groot, stelt Sportbedrijf Drachten. Zij willen het huidige aanbod uitbreiden voor senioren en de sportverenigingen in de regio stimuleren om senioren nóg meer in beweging te krijgen. Op dinsdag 5 maart organiseert Sportbedrijf Drachten een inspiratiebijeenkomst, over het sportaanbod voor senioren. RondOm Vandaag gaat in gesprek met Kim Assen, zij is programmamanager bij Sportbedrijf Drachten.

Er is al een flinke investering geweest in het sportaanbod voor senioren. In samenwerking met onder andere Sûnenz is er al veel gebeurd en het Sportbedrijf ziet de positieve effecten hiervan. ‘’Wij organiseren de inspiratiebijeenkomst samen met Sûnenz. Zij werken voornamelijk vanuit de zorghoek en hebben veel contact met deze ouderen. Aangezien wij veel bezig zijn met sport en bewegen werken wij samen, zodat we hopelijk deze doelgroep nóg meer in beweging kunnen krijgen’’, vertelt Kim.

Het Sportbedrijf hoopt het huidige aanbod uit te kunnen breiden door middel van nieuwe ideeën tijdens de bijeenkomst. ‘’We hebben het afgelopen jaar al veel mooie dingen mogen doen en verschillende programma’s voor senioren gedraaid. Wij hebben de afgelopen tijd al verschillende activiteiten mogen doen, waaronder Zwem je Fit, Fitstap en Pingpong je Fit. Dit aanbod willen wij uitbreiden met het organiseren van deze bijeenkomst, zodat er hopelijk nieuwe initiatieven komen.’’

Sport en bewegen voor iedereen

Sporten voor senioren draagt zowel bij aan het fysieke als de mentale gezondheid van deze doelgroep: ‘’Het is tweeledig vanwege de dubbele vergrijzing; er zijn meer ouderen en we worden steeds ouder. Steeds meer ouderen hebben hulp nodig.’’ 

Met het stimuleren van sport en bewegen draag je op meerdere vlakken bij aan de gezondheid van de ouderen. ‘’Doordat de ouderen in beweging blijven, zijn ze fysiek sterker. Je maakt de spieren sterker. Op het mentale vlak zien wij voornamelijk dat de ouderen veel baat hebben bij het kopje koffie achteraf, het sociale contact. Hier kijken zij echt naar uit, even dat praatje maken. Het kopje koffie na de beweging is voor hen het allerbelangrijkste. Voor hen is het echt een uitje.’’ Via www.sportbedrijfdrachten.nl/inspiratiebijeenkomst kunnen verenigingen en organisaties zich aanmelden voor de bijeenkomst op dinsdag 5 maart 2024.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 10 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00