Afbeelding

Europese wedstrijd voor jeugdtriathleten AV Impala

Sport

Vier jeugdtriatleten van de Drachtster triathlonvereniging Impala deden zaterdag 23 september mee aan het Europese Kampioenschap Mixed Team Relay. Deze estafettewedstrijd was in de Franse kustplaats La Baule. De triathleten legden een parcours af van een supersprint. Oftewel 250 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,4 kilometer hardlopen.

“Vorig jaar deden de triatleten in het Spaanse Banyoles hun eerste internationale ervaring op”, vertelt trainster Lizette van der Vegt. “Het afgelopen jaar hebben ze keihard getraind. Ze hebben in La Baule laten zien dat ze een enorme stap hebben gemaakt op internationaal niveau.” Het zwemmen in de Atlantische Oceaan en fietsen en hardlopen op de boulevard - en dat tussen de sterkste triatleten van Europa - maakten de wedstrijd een bijzondere ervaring. Het Drachtster team kwam als tiende over de finish.

Tweede start

De wedstrijdspanning van de jeugd werd flink op de proef gesteld. Nadat het fietspeloton door de organisatie de verkeerde kant op werd opgestuurd, werd de wedstrijd stilgelegd. Er kwam er een tweede officiële startmoment. Uiteindelijk telden alleen de uitslagen van de laatste drie triatleten mee.

Studententriathlon

De reservetriatleten die meereisden, deden mee aan een studententriathlon: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Iedere triatleet nam één onderdeel voor zijn rekening. Hierbij eindigde dit team op de tweede plek van de gemixte teams.

Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 17 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert 'Ljocht' in Grote Kerk Drachten Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Disco Tropicana, DeWolff en Living Colour in Iduna Cultuur 2 dec., 18:00
Afbeelding
Bibliotheken blijven helpen bij toeslagen en belastingen Samenleving 2 dec., 15:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
Koop uw kerstboom bij kerstboomkwekerij Nijtap Algemeen 1 dec., 15:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00