Robbin Ruiter, Doke Schmidt en Alex Bangura zijn door het dolle heen na de overwinning.
Robbin Ruiter, Doke Schmidt en Alex Bangura zijn door het dolle heen na de overwinning. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

SC Cambuur-trainer Sjors Ultee na overwinning bij FC Groningen: “We zijn op alle momenten volwassen geweest”

Sport

LEEUWARDEN - SC Cambuur won gisteravond knap bij FC Groningen. In de Euroborg stond de klok na 90 minuten op 0-1, dankzij een prachtig doelpunt van Daniël van Kaam. Het was zeker geen sprankelende wedstrijd, maar de Leeuwarders speelden degelijk en wisten de wedstrijd op professionele wijze naar zich toe te trekken. Hoofdtrainer Sjors Ultee was daarom laaiend enthousiast: “we zijn op alle momenten van de wedstrijd volwassen geweest”. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag. 

In de strijd om lijfsbehoud stond er aan het begin van de avond voor SC Cambuur opnieuw een degradatiekraker op het programma. In de Euroborg moest het de degens kruizen met FC Groningen. Groen-wit tegen geel-blauw. Een wedstrijd tegen onze Oosterburen die net als wij tot op heden in een sportief hardnekkige malaise verkeren. Dat resulteerde erin dat vlak voor de start van het WK’22 in Qatar hoofdtrainer Frank Wormuth de laan werd uitgestuurd en vervangen werd door Dennis van der Ree. Hierdoor heeft de huidige technische staf van FC Grunn een hoog Cambuur gehalte. Want de nieuwe hoofdtrainer wordt bijgestaan door onze voormalige hoofdtrainer Alfons Arts en keepertrainer Harmen Kuperus die eveneens, weliswaar kortstondig, een verleden bij Cambuur kende. De wisseling van de wacht zorgde tot op heden nog niet voor de in Stad en Ommeland gewenste ommekeer. Al tijden wordt er niet meer gewonnen en met de ontluisterende bekeruitschakeling in eigen huis door SV Spakenburg zakten de Groningers ver door de sportieve ondergrens. Net als aan het Cambuurplein werd de roep in de Euroborg om versterkingen steeds luider. Vandaar dat er in deze winterse window al drie Scandinavische nieuwelingen in de personen van de Noor Johan Hove, de Deen Mads Bech Sørensen en Zweed Aimar Sher werden gepresenteerd. Ook deze nieuwe aanwinsten konden het tij vanavond niet keren, want in de Groene Kathedraal behaalde SC Cambuur een zwaarbevochten 0-1 overwinning. Daniël van Kaam was met een schitterende dropkick de matchwinnaar en zorgde voor een enorme ontlading bij iedereen die SC Cambuur een warm hart toedraagt.

Ultee had in zijn wedstrijdselectie nog geen plek ingeruimd voor Mimoun Mahi. Voorts had hij doelman João Virgínia gepasseerd ten faveure van Robbin Ruiter. Daarnaast kreeg Marco Tol de voorkeur boven Léon Bergsma. Ook in de voorhoede had Ultee een mutatie doorgevoerd, want Silvester van der Water startte vanuit de spitspositie. Bij de thuisploeg ontbrak de geschorste Tomáš Suslov. De Slowaakse middenvelder liep afgelopen weekend tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Cambuur met de schrik vrij toen de thuisploeg de score leek te openen, maar een wippertje van Luciano Valente belandde gelukkig in het zijnet. Onze geel-blauwen konden daar aanvankelijk weinig tegenover stellen, of het moest een schot zijn van Mitchel Paulissen. Maar zijn inzet was een eenvoudige prooi voor doelman Michael Verrips. Ook een doelpoging van Michael Breij halverwege de eerste helft bracht de Groningse sluitpost niet in problemen. In een verder niet bijster hoogstaande eerste 45 minuten vielen er nog nauwelijks serieuze kansen te noteren, waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Na de theepauze kreeg Michel Paulissen al vlug een vrije kopkans, maar hij kon de bal helaas te weinig kracht meegeven om Michael Verrips te verontrusten. Vlak daarna ronselde Robbin Ruiter de bal met een uitstekende reflex uit het doel. Ook Remco Balk zorgde met een fraaie dribbel voor enig gevaar, maar de ban werd in de 77e minuut gebroken toen Daniël van Kaam tegen zijn oude club de bal heerlijk binnen schoot. Daarna ontstond zowel op als buiten het veld de nodige hectiek, maar met hangen en wurgen werd de overwinning over de streep getrokken. Een overwinning die naast de drie broodnodige punten ook een enorme opsteker voor het vertrouwen en de sfeer binnen en buiten de club.

Komende zondag moeten Sjors Ultee en de zijnen alweer aan de bak. Voor onze hoofdtrainer en zijn rechterhand Rob Alflen een wedstrijd met een speciaal tintje. Fortuna Sittard, de voormalige club van Ultee en Alflen, komt dan namelijk vanuit het verre Zuiden op bezoek aan het Cambuurplein. Voor Cambuur geldt voor de wedstrijd tegen de enige Limburgse Eredivisionist maar één devies: winnen!

Afbeelding
Kies Koers: “Persoonlijk Leiderschap is jezelf serieus nemen" Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Thuiszorg Het Friese Land: “Profiteer van slimme zorgtechnologie!" Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
Goed schoeisel helpt ONT aan overwinning op Anjum Sport 27 mrt., 16:12
Afbeelding
Opening tentoonstelling 'Waterwerk in Fryslân' Cultuur 27 mrt., 15:00
Afbeelding
VaroCare, de meest efficiënte manier van zwachtelen: “Therapeutische elastische kousen en klittenbandzwachtels" Gezondheid 27 mrt., 12:00
Afbeelding
Convenant Fryslân Werkt: Samen werk maken van werk! Samenleving 26 mrt., 18:00
Afbeelding
Smakelijke geschiedenis van 200 jaar Koloniën op je bord... Culinair 26 mrt., 10:00
Afbeelding
Harlingen populairste Friese woongemeente in 2022 Wonen 25 mrt., 18:00