Er werd op de openingsdag al flink gebiljart
Er werd op de openingsdag al flink gebiljart

Biljartclub Van Acquit in nieuwe accommodatie

Sport

DRACHTEN - Er is door de leden van de biljartclub DC Drachten twee maanden koortsachtig gewerkt in een nieuw onderkomen in de bijzaal van de Kapelkerk De Rank. 

De club was gevestigd in het dienstencentrum @Holdert. Door een verbouwing was er geen plaats meer voor de biljarters. Er volgde succesvol een zoektocht naar een nieuwe onderkomen. Dat werd dus aan de Opgang, tegenover het busstation, in het centrum van Drachten. De zaal heeft in de afgelopen twee maanden een metamorfose ondergaan. Met vijf biljarts ademt het biljarten. Alle voorzieningen zijn aanwezig in de 15 bij 7.50 meter grote accommodatie.

Na maanden zonder accommodatie kan door de leden vanaf maandag 1 augustus weer gebiljart worden. Er werd meteen volop gebruik van gemaakt. Er kan op doordeweekse dagen van 9.30 tot 17.00 uur worden gespeeld. In onderzoek is de mogelijkheid om ook twee avonden per week de zaal te openen.

Binnenkort zullen alle activiteiten van de club weer worden opgestart.

Door het vertrek uit het dienstencentrum was de naam van de club achterhaald. Vandaar dat de club een nieuwe start heeft gemaakt onder de naam ‘biljartclub Van Acquit’.

De naam van de website www.biljartclubdcdrachten.nl blijft voorlopig bestaan. Hierop kan verdere informatie ingewonnen worden. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij de zaal of via het mailadres bcddrachten@gmail.com. Ook vrouwelijke leden zijn van harte welkom. Aspirant leden mogen na een proefperiode beslissen over het lidmaatschap. De contributie is 30 euro per kwartaal.

!
Afbeelding
Basisschool De Tarissing in Friesland wint ANWB Verkeersplein Educatie 2 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 4 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 10 uur geleden
Afbeelding
Looft den Heer is al 125 jaar het muziekkorps van en voor Garyp Cultuur 30 sep, 20:00
Afbeelding
OG Capitals wil samen strijden om de prijzen: We willen stappen maken, maar dan wel op een gezonde manier en vooral met oog voor eigen jeugd Sport 30 sep, 12:00
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00
Afbeelding
Bajesdag Gevangenismuseum Veenhuizen Cultuur 29 sep, 15:00
Afbeelding
Noodkreet van Toneelvereniging Mei Inoar Ien: sluit Café Drachtstercompagnie niet! Ingezonden 29 sep, 13:00