Afbeelding

Jonge kinderen: een leuke tijd en kan ook ontzettend druk en vermoeiend zijn!

Gezondheid

DRACHTEN - Jonge kinderen: een leuke tijd en toch het kan ontzettend druk en vermoeiend zijn! Hoe maak je het jezelf gemakkelijker en hou je tijd over voor de echte leuke kanten hieraan? De Thomas Gordon®training -”Effectief communiceren met kinderen”, die je in Drachten kan volgen bij Effect4all, helpt daarbij!   

De kern van de methode van de psycholoog Thomas Gordon is communicatie, op een respectvolle manier. De Gordon®methode maakt duidelijk dat door gebruik te maken van enkele ‘communicatiehandvatten’, je een kind op een positieve manier kan helpen opgroeien. Je kunt het zelfvertrouwen van kinderen versterken, het kind het gevoel geven de moeite waard te zijn. Bijvoorbeeld door op een specifieke manier te luisteren naar het kind. Maar ook door HOE je grenzen aangeeft. In deze training wordt ruimschoots aandacht besteed aan manieren van grenzen stellen. Welke effect heeft de ene manier en welke de andere? 

‘Help je kind op een positieve manier opgroeien’

In de training komen veel onderwerpen aan bod: zoals: hoe kun je duidelijk communiceren, hoe kun je een kind helpen dat ergens mee zit, oefenen met het gebruik van ik-taal en actief luisteren, grenzen stellen en afspraken maken. Er worden ook manieren besproken hoe ruzies worden opgelost, waarbij kinderen en ouders beide tevreden zullen zijn. 

Aan de slag

De ouders en opvoeders gaan met deze methode actief aan de slag. Het is voor elke ouder/ opvoeder die bewust wil opvoeden en een hechte relatie met kinderen wil ontwikkelen. 

Meer informatie

Meer informatie over de training ‘Effectief communiceren met kinderen’ en andere cursussen die Sigrid van Effect4all aanbiedt vind je op de website van Effect4all: www.effect4all.nl .

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00