Afbeelding

Harry Potter pubquiz in Doppio Espresso

Evenement

DRACHTEN - Weet jij precies hoeveel sloten er op de kist van Alastor ‘Dwaaloog’ Dolleman zitten? Heb je stalen zenuwen als een Griffoendor, ben je vindingrijk als een Ravenklauw, heb je de kennis van een Huffelpuf, ben je competitief als een Zwadderich? Wie weet ben je dan de winnaar in spé van de Harry Potter pubquiz, op vrijdag 16 december om 19.30 bij Doppio Espresso, georganiseerd door de bibliotheek.

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat ‘Harry Potter en de steen der wijzen’ werd uitgebracht. De oplage was toen slechts 500 exemplaren en niemand kon toen (in 1997) bevroeden dat dit boek het begin was van een megasuccesvolle reeks van zeven boeken. Inmiddels zijn er wereldwijd 500 miljoen exemplaren verkocht, in 80 talen.

Ook in Nederland heeft Harry Potter een grote schare aan fans, die werkelijk álles (willen) weten van Harry en zijn vrienden. Hoog tijd om een pubquiz te organiseren om de kennis van alle liefhebbers te testen, vindt Bibliotheek Drachten. Kun jij wel tegen een vragenvuur? Stel dan een team samen van 4 Harry Potter kenners en doe mee! Maak je op voor een avond vol magie, beproevingen en gezelligheid. Wie de andere teams verslaat, gaat naar huis met te gekke prijzen.

Meedoen kan vanaf 15 jaar. Je kunt je aanmelden via bibliotheekdrachten.nl

Afbeelding
GGD Fryslân start HPV-vaccinaties jongeren Gezondheid 22 minuten geleden
Afbeelding
Onderzoeksjournalist Darshan Boerema checkt hoe ver je kan gaan met een neprijbewijs: “Bizar dat het zo makkelijk gaat" Persoonlijke verhalen 3 uur geleden
Afbeelding
The Legend of Springsteen in Iduna Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Vogelfestijn De Naturij doorslaand succes Algemeen gisteren
Afbeelding
Bjørn Johnsen traint mee met eerste selectie SC Cambuur Sport gisteren
Afbeelding
Derby VV Rottevalle - ONT eindigt in 1-3 Sport 30 jan, 12:00
Afbeelding
SC Cambuur verliest van Fortuna Sittard na zure VAR-momenten Sport 30 jan, 09:43
Afbeelding
Arriva rijdt met 'Thialf Express' tijdens Daikin NK Afstanden Heerenveen Sport 28 jan, 12:00