Afbeelding
Foto: Stichting Flaeijelfestiviteiten

Deutz liefhebbers gezocht voor Flaeijelfeest!

Evenement

OUDEHORNE – Op 24 september vindt het jaarlijkse Flaeijelfeest in Oude- en Nieuwehorne plaats. Na twee jaar Corona is het programma dit jaar grootser dan ooit. Voor het trekkerterrein betekent dit de toevoeging van een thema. Deutz zal als merk dit jaar worden uitgelicht.

Deutz als trekkermerk centraal bij de oude tractoren

Een nieuwe locatie zorgt voor nieuwe ideeën en vanaf dit jaar introduceert de trekkercommissie jaarlijks een (merk)thema om zo extra aandacht te geven aan 1 merk. Natuurlijk zijn ook de andere merken nog steeds van harte welkom. We starten dit jaar met het merk Deutz! 

Er zijn vroeger (100 jaar geleden) enorm veel tractoren, stationaire motoren en werktuigen zoals ladewagens, maaiers, schudders en wegenbouwmaterieel zoals walsen gebouwd van Deutz. Dit alles krijgt een centrale plaats op het trekkerterrein.

Om het Deutz thema goed uit te dragen met een educatief en informatief tintje, zijn we op zoek naar Deutz motoren, oude werktuigen en materieel (uit de wegenbouw mag ook!) en natuurlijk de oudste Deutz tractoren. Wilt u dit op 24 september tentoonstellen tijdens het Flaeijelfeest? Meld u dan aan via de site van het Flaeijelfeest.

Naast ruim 500 oldtimer tractoren, zijn er demonstraties maïs hakselen en vingerbalkmaaien. De lange sloot wordt schoon gehekkeld en in miniformaat zijn er kleine landbouwminiaturen in actie en varen de modelbouwboten in de aangelegde vijver rond. Houdt u meer van de uitgedoste woonwagens? Bekijk ze van binnen en buiten! Bij de knoeibak kunnen deelnemers de hele dag graven, rijden, ploegen en ‘spelen’ in de modder. Om deel te nemen aan 1 van deze activiteiten kunt u zich inschrijven via ons inschrijfformulier op de website.

Meer informatie:

Stichting Flaeijelfestiviteiten
Sandra Jansma – Trekkercommissie – 06 40 55 86 84

www.flaeijel.frl

Afbeelding
Afbeelding
Zomerse leestips van Bibliotheek Drachten Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Een leuk en inhoudelijk dagje uit op zaterdag 20 augustus Evenement 13 aug, 12:00
Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag Evenement 12 aug, 15:54
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:25
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00