Afbeelding
Foto: Ruben van Vliet Fotografie

Middeleeuwse figuren komen ‘s avonds tot leven in het Fries Museum

Cultuur

LEEUWARDEN - Op vrijdagavond 14 oktober verandert het Fries Museum in een feestelijk festivalterrein voor jong en oud. Kruistochtvaarders, vrije Friezen, troubadours, jonkvrouwen, pestlijders of de beruchte Grutte Pier: tijdens Coole Kidsnacht 2022 komen ze allemaal tot leven!

Met een uitgebreid activiteitenprogramma wordt het museum een zinderende belevenis – in het bijzonder voor families. Ga op zoek naar de middeleeuwse figuren in de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur tijdens een spannende vossenjacht. Maak fabeldieren in een middeleeuwse workshop. Laat jezelf fotograferen als een ridder door theatervormgevers en fotografen Vida en Amir. En geniet van een extra lekker – maar ongezond – diner en een slaapliedjesconcert in kindercafé De Doorzakkertjes. Reserveer kaarten via friesmuseum.nl/tickets.  


Foto - Ruben van Vliet

Middeleeuwse vossenjacht

Tijdens Coole Kidsnacht gaan kinderen in een spannende vossenjacht in teams op zoek naar verschillende middeleeuwse figuren uit de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Samen maken ze kennis met onder andere nonnen, kruistochtvaarders en vrije Friezen uit Tota Frisia, waaronder de bekende en beruchte Grutte Pier. Het team dat de meeste vossen vindt wint de vossenjacht. 

Maak een fabeldier

Mythen, sagen, legenden, sprookjes en verhalen staan in de middeleeuwen vol met fabeldieren. Het zijn zelfverzonnen mythische monsters, vaak met eigenschappen van verschillende dieren en mensen. Sommige fabeldieren kunnen bijvoorbeeld praten. Ook nu nog spreken de dieren uit het rijk der fabelen tot de verbeelding. Tijdens deze creatieve workshop ga je zelf aan de slag met het ontwerpen en verven van middeleeuwse fabeldieren op het raam van het museum. 


foto - Ruben van Vliet

Coole Kidsnacht 2022

Coole Kidsnacht is een initiatief van de Friese Museumfederatie. Verschillende musea door heel Friesland openen, speciaal voor families met kinderen, in de avond van 14 oktober hun deuren. Kijk voor het volledige programma op museum.frl/coolekidsnacht

Tijdens LEFF wordt er samen gekookt.
'LEFF gaat niet over afvallen, maar over kennis delen' Gezondheid 58 minuten geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 2 uur geleden
Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 20 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen gisteren
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00