Afbeelding

Bajesdag Gevangenismuseum Veenhuizen

Cultuur

VEENHUIZEN - Op zaterdag 1 oktober organiseert het Gevangenismuseum, na een ‘Corona-pauze’ van twee jaar weer een Bajesdag. Bezoekers kunnen deze dag beleven wat er gebeurt als je de wet overtreedt; van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna…. Een boeiend dagje uit voor het hele gezin! Wie durft het aan?

De Gevangenis-ME bekogelen, besnuffeld worden door een drugshond, een rondrit in een cellenbus, een echte rechtszaak meemaken, in gesprek gaan met een ex-gedetineerde, het kan dan allemaal. Naast de bekende onderdelen, is ook de Brandweer Veenhuizen aanwezig en het Politie Orkest Noord-Nederland treedt op! Nieuw dit jaar is het horecaplein, een samenwerking met horecaondernemers uit Veenhuizen, zoals Kaaslust, Maallust, Koffielust, de Tuinen van Weldadigheid, de Lammerts Hoeve Veenhuizen, Piepers en Paupers en natuurlijk het museumrestaurant.

Exclusief voor de bezoekers van deze dag opent het Arbeidscomplex van gevangenis Esserheem de deuren en kun je niet alleen zien wat voor werkzaamheden gedetineerden verrichten, maar kun je ook echte Bajessoep proeven. De soep is gemaakt van groenten die gekweekt zijn in het Agrarisch Bedrijf van de gevangenis.

Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag in samenwerking met o.a. PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Rechtbank Noord-Nederland, Parket Noord-Nederland, het Politie Orkest Noord-Nederland en de Brandweer Veenhuizen. Het complete programma is te vinden op: www.gevangenismuseum.nl.

Datum zaterdag 1 oktober Tijd 10.00-17.00 uur Entree: €5,00 p.p. Inclusief entree Gevangenismuseum en bezoek aan het arbeidsbedrijf van PI Esserheem

Afbeelding
Topjudoka Hennink neemt judoschool Marco Oord over Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Het NoorderJongerenKoor viert volgend jaar haar 25-jarig jubileum Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
“Er heerst binnen onze Brigade een enorm gevoel van saamhorigheid" Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: In Leeuwarden en Achtkarspelen wonen meeste rokers van Friesland Zorg & Welzijn 23 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Roger Whittaker en weer met beide benen op de grond Column 29 sep., 18:00
Afbeelding
'Post uit Berlijn', de oorlog door de ogen van een gedeporteerde student Historie 29 sep., 15:00
Afbeelding
Een voorbeschouwing op het aankomende voetbalseizoen in Drachten Sport 29 sep., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om voedselverspilling tegen te gaan Algemeen 29 sep., 10:00