Afbeelding

Zomertentoonstelling Lusthof in Galerie Koopmans

Cultuur

EARNEWALD - In een mooi landschap kunt u even loskomen van uw dagelijkse beslommeringen. Galerie Koopmans is deze zomer een ware lusthof, waar u zich kunt onderdompelen in de schoonheid van het geëxposeerde werk.

Zoals altijd staat het landschap centraal in Galerie Koopmans met daarin onlosmakelijk de mens die daaraan verbonden is. In een tijd van zorgen en angst om het verlorene of datgene wat verloren dreigt te gaan aan biodiversiteit, cultuur of schoonheid, een expositie met focus op de verbinding tussen mens en natuur. Het Nederlandse cultuurlandschap. Oude bomen, fraai aangelegde tuinen of ‘nieuwe’ natuur, ooit aangelegd door menselijk handelen, worden verbeeld door de kunstenaars.

Laat u inspireren bij de ‘simmerútstalling’ Lusthof met de kunstenaars: Gosse Koopmans - olieverf, Karel Buskes - olieverf, Annemiek Vos - olieverf, Albert Jan Rouwkema - houtsculpturen, Tiety Koonstra - keramiek en Hans Jouta - brons.

Op 1 juli start er een nevententoonstelling met de titel ‘Klein Lusthof’ in Nou Nòg Mooier in Warfhuizen. Dit is de galerie en lijstenmakerij van Gosse Koopmans en zijn vrouw Sharon. Uiteraard is hier werk te zien van Gosse, maar ook van Annemiek Vos en Karel Buskes.

Galerie Koopmans is gevestigd op De stripe 14 in Earnewâld. Openingstijden: vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Zie voor meer informatie op: www.galeriekoopmans.nl.

Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
De app Dag!enDoen! Een uitkomst voor velen Evenement 5 aug, 15:00
Afbeelding
Turfvaartdagen 2022 Evenement 4 aug, 15:00
Afbeelding
5 tips om thuis snel water te besparen Duurzaamheid 4 aug, 10:00
Afbeelding
Bieb organiseert gratis cursus over gezonde leefstijl in makkelijke taal Gezondheid 3 aug, 10:00
Afbeelding
D.R.I. viert veertig jarig bestaan met show in Iduna Evenement 2 aug, 20:00
Afbeelding
Biljartclub Van Acquit in nieuwe accommodatie Sport 2 aug, 16:00