Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Feestje voor zorg- en hulpdiensten

Column

Afgelopen weekend heb ik weer even mogen genieten van het leven bij onze oosterburen. Elke keer als we daar zijn, blijkt dat de Duitsers wel weer een reden hebben gevonden om een dorps-, stadsfeestje te organiseren. Het leuke van deze minder bekende evenementen ligt in het feit dat ze niet worden verpest door een grote toeristische toestroom en je onopgemerkt je kunt mengen tussen de lokalen.

Op zoek naar een leuk meifeestje kwamen we pardoes in een plaats terecht waar een feestje was ter ere van, of georganiseerd door, alle hulpdiensten die je maar kunt bedenken. Reddingsdiensten, brandweer, ambulance, politie, leger, diverse zorginstellingen, zelfs de ADAC, onze ANWB, was aanwezig. Een gemoedelijke sfeer waar met muziek en uiteraard een groot horecaplein, iedereen blij en happy rondliep. 

Niks geen gezeur en veel aandacht voor alle diensten die uitgebreid lieten zien wat ze allemaal kunnen en doen en waar de jeugd, op een leuke speelse manier, actief bij werd betrokken.

Zo kan het dus ook, een weekend feest voor alle mensen die voor ons klaar staan. Het is volgens mij geen raar idee omdat ook jaarlijks bij ons in de stad te organiseren. Op dezelfde manier, groots, lekker in het centrum, muziek, eten en drinken en vooral veel diensten die uitgebreid hun kunnen tonen en daarmee promotie maken voor hun mooie beroep. Wellicht is het voor veel jongeren de definitieve trigger die nodig is om voor één van deze beroepen te kiezen.

De burgemeester, als gezaghebber van de politie en brandweer kan dan namens ons allen, in een mooie toespraak, zijn waardering uitspreken over “zijn”- en andere diensten en bedanken voor hun inzet en hulp aan alle burgers van onze gemeente.

Ik zie het helemaal zitten. Wat bij onze oosterburen kan, moet toch bij ons ook mogelijk zijn?

Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 apr, 18:00
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 18:00
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Afbeelding
Ouderavond 'Lekker slapen kleintje (0-4 jaar)' Zorg & Welzijn 18 apr, 15:00