Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën in zijn kantoor in Leeuwarden.
Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën in zijn kantoor in Leeuwarden. Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Voortschrijdend inzicht

Column

De wereld staat redelijk op zijn kop. Kijk om je heen en luister naar alle problemen, het lijkt een steeds grotere ton met moeilijk oplosbare zaken. Mensen staan lijnrecht tegenover elkaar en er wordt niet meer naar elkaar geluisterd. Wat hebben we met z’n allen toch gecreëerd op deze wereld.

Wie moeten we hier de schuld van geven? In grote lijnen wordt alle ellende veroorzaakt door de mensen die aan de touwtjes trekken. Bij ons in het “westen” zijn dat over het algemeen de door ons zelf gekozen volksvertegenwoordigingen. Helaas is in Nederland deze vertegenwoordiging erg slecht  als gevolg van ons uitermate zwakke politieke klimaat. 

Eigenlijk lopen we constant achter de feiten aan. Zie naar alles wat mis gaat, waar burgers, bedrijven, landen en onze wereld worden benadeeld door slechte besluiten die in het verleden zijn genomen. Veel te laat wordt er door de politiek ingegrepen en gecorrigeerd op zaken die gewoon niet goed zijn neergezet en waar op tijd bijgestuurd had moet worden. Oogkleppen voor en verder gaan. Uiteindelijk wordt er vaak op de verkeerde manier ingegrepen en is er wederom geen visie. Hierdoor wordt de pijn voor een ieder alleen maar groter. 

We moeten naar een maatschappij waar we een sterke onverdeelde volksvertegenwoordiging hebben die proactief, zowel nationaal als internationaal de zaken aanpakt, visie heeft en deze ook tijdig weet aan te passen als de omstandigheden dit vragen. Weg met alle politieke spelletjes en eigenbelangen, werken aan een beter toekomst waar we met z’n allen van kunnen genieten.

Één ding moeten we niet vergeten. Wij bepalen wie er in Den Haag op het pluche zitten. Zolang we zelf geen visie hebben en instemmen met de politieke lappendeken, kunnen we dus eigenlijk alleen maar ons zelf de schuld geven dat het nu zo’n zooitje is in Nederland.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 8 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Evenement 22 apr, 12:00
Afbeelding
Geen punten voor ONT in Ryptsjerk Sport 22 apr, 10:00