Afbeelding

De houten meubels van HOUT 1893 zijn stevig én duurzaam

Bedrijf in beeld

BURGUM - De coronacrisis vraagt veel flexibiliteit aan Friese ondernemers. Dat ze dat zijn, bewijzen ze elke dag opnieuw. Ondernemers Teye Jan Hooghiemstra en Douwe Koster laten zelfs zien dat je in deze crisis ook prima een nieuw bedrijf kan starten. In De Molkfabryk in Burgum zijn ze aan de slag gegaan met het opzetten van hun eigen bedrijf: HOUT 1893.

Het bedrijf begint als hobby. Teye Jan en Douwe maken een paar tuintafels en het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Zeker in de thuisperiode groeit hun hobby door naar een serious business. Daarom schrijven beide jongen zich in bij de Kamer van Koophandel en is het bedrijf een feit.

Ze trekken in De Molkfabryk, een creatieve en groene hotspot in Burgum. Ideaal voor startende ondernemers, want je kan altijd sparren, overleggen of een kopje koffie drinken met andere ondernemers. Wat ook handig is, is dat de locatie goed bereikbaar is vanaf de Centrale As én het Prinses Margrietkanaal.

Op hun plekje in de oude melkfabriek maken ze Douglas tuinmeubels, gemaakt om tegen een stootje te kunnen én lang mee te gaan. Klanten hebben er snel zo’n tien tot vijftien jaar plezier van. Teye Jan en Douwe vinden het belangrijk dat hun producten groen en duurzaam zijn. Ze gebruiken dan ook uitsluitend gecertificeerd Douglashout. Dit is hout dat duurzaam gekapt wordt en waarvoor nieuwe bomen op de plaats worden teruggeplant. Zo draagt dit jonge bedrijf niet bij aan de ontbossing van de wereld.

Vakmannen Teye Jan en Douwe helpen graag!

Bent u op zoek naar een nieuwe houten (tuin)meubel of gewoon benieuwd naar het mooie werk dat vakmannen Teye Jan en Douwe leveren. Neem eens een kijkje op hun website! Op www.hout1893.nl vind je hun uitgebreide assortiment

HOUT 1893

Burgumerdaam 28
9251 GD Burgum
06 31202728
www.hout1893.nl

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 6 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 8 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 14 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00