New York Pizza Drachten
New York Pizza Drachten

“We streven naar constante kwaliteit en een top service”

Bedrijf in beeld

DRACHTEN - Vanaf begin november wordt je bij New York Pizza Drachten begroet door twee nieuwe gezichten. Ondernemer Tjebbe Witteveen en zijn vrouw Anna hebben de pizzazaak aan de Marke overgenomen en dus waait er een frisse wind door het pand. Echte fryske aanpakkers zijn het, dat merk je wel wanneer je de zaak binnenstapt: “We willen dat de klant een perfect beleving heeft; steengoede service en heerlijke pizza van constante kwaliteit, dat is waar we naar streven.” 

Hoewel Tjebbe Witteveen een onbekende is in Drachten, zullen veel Leeuwarders hem wel kennen. Jarenlang stond hij achter de bar van Café De Steeg en in de keuken als manager van McDonald’s Goutum. Dat is waar hij zijn passie vond: “Ik vond het fantastisch werk. Je maakt mensen blij met goede service en een lekkere maaltijd en bent tegelijkertijd bezig om je collega’s, vaak jongeren, te ondersteunen en te motiveren. Ik probeerde er altijd een feestje van te maken.”

Na zijn tijd in het Leeuwarder uitgaansleven ging Tjebbe de evenementenbranche in. Als freelancer en later nog in vaste dienst was hij betrokken met de voorbereiding en uitvoering van diverse grote evenementen, zoals Koningsdag met de Koninklijke Familie, de nationale intocht van Sinterklaas en het reuzenspektakel in Leeuwarden. Bij meerdere audiovisuele bedrijven was hij ook op een technische manier bezig tijdens evenementen: “Ik stond net op het punt om twee maanden op tour te gaan met de band Within Temptation toen de coronacrisis begon. Binnen een paar weken liep mijn hele agenda leeg. Waar ik eerst tot het einde van het jaar was volgepland, stond nu niets meer. Dan zit je thuis met de vraag; wat nu?” Door snel te schakelen kon Tjebbe aan de gang als vrachtwagenchauffeur bij Poiesz, maar de crisis zette hem ook aan het denken: “Ik had meer tijd om na te denken over wat ik in de toekomst wilde. De coronacrisis gaf mij eigenlijk een kans om mijn leven op de kop te gooien. Ik wilde meer thuis zijn en mijn oude passie weer oppakken; werken in de horeca, mensen blij maken met goed eten én werken met jeugd.”

Tjebbe ging op zoek en via, via hoorde hij dat de vorige eigenaren van de New York Pizza een nieuwe ondernemer zochten om het roer over te nemen. “Dit was wat ik zocht. Bij de McDonald’s had ik al gewerkt onder een franchise dus ik wist dat dat bij mij paste. Ik ben in gesprek gegaan met het hoofdkantoor en kreeg de kans om een paar avonden mee te draaien in Drachten. Dat beviel mij wel. Tuurlijk zag ik ook gelijk dingen die beter konden, maar ik merkte ook dat sommige jongens en meiden van het personeel heel ervaren zijn. Ik kon hen veel leren, maar zij konden mij ook helpen. Ik heb nooit getwijfeld aan de vraag of ik hen wel wilde overnemen.” 

Wat daarna volgde was een periode van goede gesprekken met het hoofdkantoor én de eerdere ondernemers: “Ik voelde wel wat spanning. New York Pizza screent hun nieuwe franchisenemers heel uitgebreid. Hoe zit je emotioneel in elkaar, kun je het psychologisch aan, hoe ziet het er financieel uit?” De hele zomer lang Had Tjebbe de tijd om na te denken hoe hij het ging aanpakken: “Ik had er zin in, maar ik wilde het ook graag goed doen.” In augustus begon Tjebbe aan zijn training, drie maanden lang leerde hij de fijne kneepjes van het vak van zijn collega Ivo de Jong, eigenaar van twee New York Pizza zaken in Leeuwarden. 

1 november was het zover. Tjebbe nam het stokje over. Dat doet hij overigens niet helemaal alleen hoor, ook zijn vrouw Anna helpt hem: “Ze werkt in de GGZ in Franeker, maar het leek ons handig als ook zij het bedrijf leerde kennen. Zo kan ze mij helpen en staat ze in de winkel als ik er een keer niet ben.”

Tjebbe heeft een duidelijke visie voor het bedrijf: “Allereerst wil ik ervoor zorgen dat de gerechten die wij maken van constante kwaliteit zijn. De pizza die je maandag bestelt hebt moet precies hetzelfde smaken als de pizza die je op vrijdag krijgt. Daarvoor moet het hele personeel precies weten wat ze moeten doen én waarom ze dat moeten doen.” De eerste weken legt Tjebbe dan ook de nadruk op het (her-)opleiden van het personeel: “Ik wil een goede basis voor ze neerleggen en ze de tools geven om hun werk goed te doen. Daarop kun je voortbouwen.” 

Ook de service wil Tjebbe verbeteren. Hij spoort de jeugd in de keuken aan om iedere klant die binnenkomt vriendelijk te begroeten en gelijk aan te spreken. Bezorgers bikkelen niet langer over wie welke rit gaat rijden, de pizza is sneller onderweg. Uit alles blijkt dat Tjebbe weet wat hij doet: “Zondag heb ik iedereen een klein bekertje ijs beloofd als het ze lukte om 80% van de ritjes binnen een half uur te bezorgen. Dat ging zo goed. Aan het einde van de dag was 91% op tijd. Dat maakt mij natuurlijk supertrots, ze hadden dat ijsje meer dan verdiend.” Tjebbe wil dat elke klant met een glimlach zijn of haar pizza opeet, alles moet goed zijn, van het opnemen van de bestelling tot de bezorging, de kwaliteit van het eten én de eventuele afhandeling van klachten: “We willen dat de klant een perfect beleving heeft; steengoede service en heerlijke pizza van constante kwaliteit, dat is waar we naar streven.” 

Hij hoopt over een jaar te kunnen terugkijken op een vliegende start waar ze hebben kunnen bouwen aan een stevige structuur. Daarnaast gaat de winkel volgend jaar verbouwd worden, zodat ook het interieur een opfrisbeurt krijgt. Tjebbe zoekt ook nog nieuwe mensen die zijn team komen versterken: “We zoeken zowel keukenmedewerkers als scooterbezorgers. Stuur vooral een mailtje als het je leuk lijkt om bij een groeiend en dynamisch te werken en zo af en toe kan genieten van een lekkere pizza.” 

Kom jij binnenkort ook even kennis maken met de nieuwe eigenaren. Tjebbe en Anna heten u van harte welkom. Als afsluiting geeft Tjebbe graag nog een kleine tip: “Mijn favoriete pizza is dat BBQ Bacon and Chicken met als extra toevoeging jalapeño-pepers, voor wat extra pit. Dat zou ik zeker even uitproberen.” 

New York Pizza Drachten
De Marke 47, Drachten
0512 701 107
www.newyorkpizza.nl

New York Pizza Drachten
New York Pizza Drachten
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 6 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie gisteren
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30