Afbeelding
Foto: Van Wijnen

Hoogste punt nieuwbouw Nij Smellinghe feestelijk gevierd

Bedrijf in beeld

Het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van Drachtster ziekenhuis Nij Smellinghe is vorige week feestelijk gevierd, op initiatief van Bouwgroep Van Wijnen, die de nieuwbouw realiseert.

Het wordt een modern en duurzaam operatiecomplex. Het nieuwe operatiecomplex krijgt naast zes conventionele operatiekamers (OK's) een hypermoderne hybride OK, de eerste in Friesland. Deze hightech operatiekamer zal de kwaliteit van de patiëntenzorg verder verhogen. Tijdens de bouw kijken we naar het toepassen van duurzame maatregelen zoals het hergebruik van materialen en het tegengaan van het verspillen van grondstoffen.

Alle bouwmaterialen geregistreerd
Zo verwerkt Van Wijnen bestaande gevelelementen in de nieuwe gevel. Alle bouwmaterialen worden geregistreerd in Madaster, een onafhankelijk platform voor materialenpaspoorten. Inzicht in de herkomst en verwerkingsmogelijkheden van materialen is essentieel voor circulair bouwen. Daardoor kunnen materialen nooit meer als anoniem afval verdwijnen en wordt recycling gestimuleerd.

Het complex en de bijbehorende techniek worden gerealiseerd in samenwerking met Unica Groep, Ingenieursburo Linssen, Van Manen en Zwart Architecten en OK Consultancy Nederland.

Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 7 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 15:00
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30