Afbeelding

Welkom in de woonkamer van Woonboxx28

Bedrijf in beeld

LEMMER - Woonboxx28 is relatief nieuw in Lemmer, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. In de prachtige woonwinkel is een groot deel van het assortiment te bewonderen. Kasten, banken, tafels en stoelen voor in de woonkamer, maar ook leuke accessoires voor in huis, sterk geprijsd maar van goede kwaliteit. Een echt familiebedrijf ook, waarbij het echtpaar Bootsma aan het roer staat en zoon en dochter voor en achter de schermen meehelpen. Zeker het bezoeken waard!

Woonboxx28 heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Andries werkte namelijk al jaren bij Meubel Superstore, een naam die u misschien wel bekend in de oren klinkt. Hij werkte daar al bijna twintig jaar en had daarom een goede band gekregen met de toenmalige eigenaar. Helaas, zoals dat soms gaat, werd het slecht weer in de meubelbranche. Het bedrijf werd steeds kleiner maar Andries bleef aan als werknemer. De eigenaar besloot op een gegeven moment om van zijn welverdiende pensioen te genieten en zo kwam een idee. Zou Andries het niet leuk vinden om zelf verder te gaan? 

Andries was enthousiast en had zelf nieuwe, innovatieve ideeën om de winkel weer nieuw leven in te blazen. Samen met zijn vrouw bedachten ze een visie: “Het aangrenzende pand wat al dienst deed als magazijn werd omgetoverd tot een mooi ingerichte woonwinkel”, Die outletwinkels, dat was toch niet meer helemaal van deze tijd. Gelukkig had ook de verhuurder van de loods plannen om te gaan verbouwen en zo kwam alles perfect samen.” 

Het idee kreeg steeds meer vorm, het verbouwen liep voorspoedig. Dan nog een naam, dat was nog wel lastig: “We kennen de woonwinkels, we kennen de woonloodsen. We wilden een unieke naam. Op een dag zat ik met mijn dochter in de auto en we hadden het erover dat onze loods veel leek op een box. Dat was het moment dat de naam tot stand kwam. Woonboxx28.”

Het gezin wordt veel betrokken in het bedrijf van Andries. Zo koopt zijn vrouw de accessoires in. “Daar heeft ze echt gevoel voor. Ze zorgt er bijvoorbeeld voor dat er altijd wel weer iets nieuws in de winkel te zien is. De meubels gaan natuurlijk voor langere tijd mee, die staan ook wat langer in de winkel, maar de accessoires passen we aan op de seizoenen en de trends.” Misschien komt het daarom dat wanneer je Woonboxx28 betreedt, je altijd wel weer wat nieuws kan vinden. 

De dochter van Andries, mede-bedenker van de naam, werkt in het weekend in de verkoop mee binnen het bedrijf en ook zijn zoon is betrokken. Hij werkt op vrije dagen in de bezorging. Dat doen ze namelijk ook. In de buurt bezorgt het bedrijf zelf hun grote meubels, de rest van Nederland wordt bezorgd door transportbedrijf Hoekstra uit Sneek. Hierdoor is het mogelijk om klanten vanuit heel het land te voorzien van kwalitatief goed, maar sterk geprijsde meubels. 

De voorganger van Woonboxx28, Meubel Superstore, kocht in bij groothandel Index Furniture. Een groothandel die vooral meubels uit Azië importeert. Deze groothandel is ook overgenomen door Andries. “Omdat we direct bij de fabrikant kopen zijn onze producten goedkoper dan elders. We willen kwalitatief sterke en complete meubels verkopen. Dus geen geknoei met bouwpakketten, je krijgt onze meubels gewoon in één stuk bij u thuis afgeleverd. Je hoeft dan ook hooguit even een paar pootjes eronder te draaien, maar dat is zo gedaan.”

Als je Woonboxx28 binnenloopt krijg je gelijk het gevoel dat je thuis bent. Dat was ook wat Andries en zijn vrouw wilden bereiken: “We wilden het inrichten alsof het één grote woonkamer is. Zo is het niet moeilijk om je in te beelden hoe die ene kast of die tafel in jouw woon- of eetkamer staat.”

Wat je vooral in de winkel terug ziet komen, is een industriële stijl. Mooie kasten, tv-meubels, eet- en salontafels en stoelen in deze stijl, waarbij hout wordt gecombineerd met ijzer, zie je de revue passeren. De afgelopen tijd zie je deze industriële stijl steeds meer en Andries is slim op die trend ingesprongen. Er zijn net twee nieuwe collecties binnengekomen en dit staat alweer te pronken in de zaak. Natuurlijk kun je er ook nog altijd de witte kasten vinden waarmee Meubel Superstore groot is
geworden.

Andries en zijn vrouw heten u graag welkom in ‘hun’ Woonboxx28. Komt u ook een keer langs? Ze vertellen u graag over hun verhaal en zo heeft u gelijk een beetje look&feel bij hun meubels. Wilt u even liever niet de deur uit? Dat snappen ze best! Daarom hebben ze een virtuele tour in de winkel gecreeërd. Deze kunt u onder andere vinden op hun
Facebookpagina.

Woonboxx28 | Lemsterpad 28a | 8531 AA Lemmer | www.woonboxx28.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Aanbiedingsdocument Friese IJsselmeerkust aangeboden aan mienskip Samenleving 1 uur geleden
Afbeelding
CityProms 2022 trekt 16.500 bezoekers Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Over Studio LOcK, chocolade en je eigen dreamteam bouwen Persoonlijke verhalen 6 uur geleden
Afbeelding
Jonge kinderen: een leuke tijd en kan ook ontzettend druk en vermoeiend zijn! Gezondheid 9 uur geleden
Afbeelding
Tall Ships Races Harlingen presenteert programma Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Staf hoopt volgend seizoen op een stabiele selectie Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Veteranencafé belangrijk maar vooral ook gezellig Samenleving 27 jun, 18:00
Afbeelding
Beeldregistratie bij ‘nummer met mooi ritme’ over Surhuisterveen Evenement 27 jun, 15:00