Afbeelding

Babyhuis Wierdsma is goed bezig voor de komende generaties!

Bedrijf in beeld

SNEEK - Naast de Corona crisis, welke momenteel het nieuws beheerst, kunnen we ook niet om de milieu problematiek heen. U zult het vast meegekregen hebben, steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzame oplossingen voor hun huis of voor hun bedrijf. Ook Babyhuis Wierdsma ging aan de slag met duurzaamheid, en met succes. Met betere isolatie, vervanging van CV ketel door een HR uitvoering en het aanbrengen van LED-verlichting dragen ze een steentje bij. Met deze maatregelen wisten ze het energielabel A te verkrijgen, best wel een prestatie voor winkelpanden. 

Als zelfstandige ondernemer wil Babyhuis Wierdsma uiteraard ook zijn steentje bijdragen.
Met het streven naar lagere CO2 uitstoot in de afgelopen jaren heeft het Babyhuis reeds een aantal stappen gezet om zijn energieverbruik te reduceren. Hiermee ook denkend aan de toekomstige generaties.

Ditmer Wierdsma, mede-eigenaar van Babyhuis Wierdsma vertelt: “In de afgelopen jaren hebben we kritisch gekeken naar isolatie van ons pand en hebben we de verouderde CV ketels vervangen door de nieuwste HR modellen.” Ze hebben de afgelopen jaren dus al de nodige stappen gezet en het pand onder handen genomen voor wat betreft isolatie en beperking energieverbruik. De laatste grote stap was de vervanging van de 175 stuks verlichting-armaturen door LED uitvoeringen. Hiermee moet een stroombesparing van 50% gerealiseerd worden. 

Naast dat de winkel helemaal voor groen gaat zijn er in de zaak natuurlijk ook oplossingen te vinden voor duurzame ouders die ook aan de toekomst denken. Denk hierbij aan babykleding van ECO-katoen. “Dit is katoen dat wordt geproduceerd op een milieuvriendelijke en waterbesparende manier,” legt Wierdsma uit, “We zien ook steeds meer babybenodigdheden waar katoen wordt gemixt met bamboe.
Daarnaast is er natuurlijk ook ecologisch verantwoord speelgoed, gemaakt van gerecycelde grondstoffen en bamboe ipv kunststof.” Ook bij b.v. kinderwagens wordt meer en meer op een verantwoorde wijze gemaakt. Zo staan er bijvoorbeeld wagens waarvan de stoffen  gemaakt zijn van gerecycelde PET flessen en is er een leverancier die voor elke verkochte kinderwagen een boom plant!

Tevens is Babyhuis Wierdsma bezig met een vernieuwing van de huisstijl en alles in een mooi, fris jasje te steken. Dit ter voor-bereiding op hun 60-jarige bestaan in 2021. U kunt de nieuwe huisstijl straks terug vinden in onder andere nieuwe gevelreclame, vernieuwde cadeaubonnen, cadeautasjes en milieubewuste papieren cadeautassen. 

Al met al mooie stappen naar de toekomst van Babyhuis Wierdsma! 

Babyhuis Wierdsma VOF | Normandiaplein 5 | 8603 CS Sneek | Telefoon 0515 – 430 860 |Email info@babyhuis.nl
Internet
www.babyhuis.nl

Afbeelding
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 5 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie gisteren
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30