ThermoNoord
ThermoNoord Foto: RondOm Vandaag

ThermoNoord helpt installateurs en klant aan duurzame oplossingen

Bedrijf in beeld

GORREDIJK - Verduurzamen, steeds meer mensen willen dat. Ze kloppen aan bij verschillende Friese installateurs, maar de installateur kan door de snelle ontwikkelingen op dit gebied niet alles meer bijhouden. Om deze installateurs te helpen opende Thermonoord het Thermonoord Duurzaamheidscentrum (TDC), een kenniscentrum in Gorredijk. Dé plek waar installateurs én hun klanten terecht kunnen voor al hun vragen over aanschaf, installatie en rendement.

Thermonoord bestaat al sinds 1979 en begon als een traditionele groothandel voor technische producten. Al jaren weten kleine tot grote installateurs uit Noord-Nederland de groothandel te vinden vanwege hun kwalitatief goede producten en deskundig advies. Afgelopen jaren merkten ze bij Thermonoord dat steeds meer installateurs vragen hadden over het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. Een hype onder veel particulieren, die zich willen inzetten voor een beter milieu en het besparen op de energierekening. 

Om al die vragen goed te beantwoorden hebben de techneuten van Thermonoord het TDC kenniscentrum opgericht. Een plek waar alle vragen gesteld kunnen worden en waar de installateur met hun klanten langs kunnen komen om een beeld te krijgen van de diverse mogelijkheden en keuzes die gemaakt kunnen worden ten aanzien van duurzame oplossingen. Voor dit doel hebben ze twee kleine woningen na gebouwd met daarin werkende installaties. De installateur en de uiteindelijke eindgebruiker van deze installaties kunnen zien hoe alles eruit ziet. Tegelijkertijd krijgt de installateur tips over de montage en helpen de medewerkers van Thermonoord met de benodigde berekening en selecties en het uiteindelijke rendement. 

Eerlijk advies
Van het gas af, dat is wat veel eindgebruikers zoeken/roepen als ze een installateur in de hand nemen. De oplossing, denken velen, is een warmtepomp. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht of bodem en maakt hiervan warmwater die je kan gebruiken voor het opwarmen van je woning en het warme water dat je verbruikt bij het gebruik van de keukenkraan, douche of bad.. Dat gebeurt heel efficiënt. Van 1 kWh elektriciteit maakt de warmtepomp al snel 3 tot 5 kWh aan warmte. Omdat de warmtepomp stroom gebruikt in plaats van gas verminder je de CO2-uitstoot.

Ondanks die voordelen is een warmtepomp niet voor iedereen of voor ieder huis geschikt. Thermonoord geeft hierover eerlijk advies en is zeker niet bang om andere opties te bespreken met de installateur en de eindgebruiker. Samen kijken ze naar de verwachting van de eindgebruiker, maar ook naar de motivatie van de eindgebruiker om te verduurzamen. Sommigen willen dat echt doen voor de planeet en voor hen speelt rendement minder een rol. Andere mensen willen hun verduurzamende investering juist wel terug zien op de rekening, voor hen is het uiteindelijke rendement van de investering wel belangrijk. 

Thermonoord geeft eerlijk en nuchter advies. Wat dat betreft zijn het echte Friezen. Is een woning niet geschikt voor een warmtepompinstallatie omdat niet alle randvoorwaarden zijn ingevuld, dan zullen ze dat zeggen. Uiteindelijk gaat het om eerlijk en goed advies wat past bij de comfort en duurzame wensen van de eindgebruiker. In hun kenniscentrum zijn genoeg alternatieven die uiteindelijk beter zullen zijn voor huis, milieu en energierekening.

Montage
De ontwikkelingen in verduurzamende installaties gaan erg snel. Voor kleine installateurs is het onmogelijk om al deze ontwikkelingen bij te houden. Thermonoord wil graag naast de installateur staan en helpt hen naast een juiste selectie ook met een advies over de montage en aankoop. Als technische groothandel hebben ze een groot aanbod aan verschillende duurzame oplossingen. De techneuten van Thermonoord weten alles over de producten en ook de installateur kan rekenen op eerlijk en duidelijk advies.

Calculeren
De aanschaf, installatie en onderhoud van duurzame oplossingen is een grote investering. Veel installateurs vinden het moeilijk om een nauwkeurige inschatting te maken voor hun klanten. Thermonoord helpt ook hierbij. Tijdens een bezoek aan een kenniscentrum gaan de drie partijen, Thermonoord, de installateur en de eindgebruiker, rond de tafel zitten om alle mogelijkheden te bespreken en de kosten/baten te berekenen.

Thermonoord staat graag naast de installateur om gezamenlijk voor een tevreden duurzame eindgebruiker te zorgen. U, als installateur, en uw klant bent op afspraak welkom in het TDC kenniscentrum in Gorredijk. De deskundigen van Thermonoord helpen u graag verder. 

Tolhûsleane 7 l 8401 GA l Gorredijk
www.thermonoord.nl

ThermoNoord
ThermoNoord
ThermoNoord
ThermoNoord
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 6 uur geleden
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
BoekStartdag voor baby’s en peuters in Bibliotheek Drachten Educatie gisteren
Afbeelding
Mensen zijn bewuster gaan kijken naar de uitvaart Zakelijk 22 mei, 12:00
Afbeelding
Samen lezen tijdens de Samenleessessies in Bibliotheek Drachten Educatie 22 mei, 08:00
Afbeelding
Elske DeWall is weer helemaal terug: “ik was mezelf aan het verstoppen” Persoonlijke verhalen 21 mei, 18:00
Afbeelding
“Sport speelt een grote rol in de ontwikkeling van kinderen”: VSO Talryk doet mee aan Bijzondere Zaalvoetbaltoernooi Sport 21 mei, 14:30