Afbeelding

Swingin’ Christmas: jazz & chansons centraal in kerstvoorstelling The Legends

Algemeen

DRACHTEN - In december gaan trompettist/zanger Michael Varekamp en chansonnière Tess Merlot uitgebreid op tournee langs de Nederlandse en Belgische theaters met een persoonlijk kerstprogramma waarin het Franse chanson en Amerikaanse kerstclassics elkaar ontmoeten. In Swingin’ Christmas laten ze kersthits uit The Great American Songbook moeiteloos verbroederen met Franse vertalingen van onder andere Silent night en Have yourself a merry little christmas. Op zaterdag 9 december spelen zij de kerstvoorstelling in de Lawei in Drachten

Jazz en chansons centraal in swingende kerstvoorstelling

Van New Orleans en Parijs naar Winter Wonderland


Eerder maakten The Legends met Michael Varekamp en Tess Merlot de succesvolle theaterproducties Swingin’ Paris en Helden! die in februari 2024 in reprise zal gaan. Een kerstvoorstelling waarin hun muzikale krachten gebundeld worden kon dan ook niet uitblijven. Zowel Tess als Michael lieten zich als kind al inspireren door tijdloze helden als Louis Armstrong, Nat King Cole en Charles Aznavour. Door de combinatie van New Orleans jazz, chansons en uit het leven gegrepen anekdotes nemen ze het publiek tijdens Swingin’ Christmas mee op een tocht door een persoonlijk en tweetalig Winter Wonderland.


Verdraagzaamheid en tolerantie

Michael Varekamp: ‘Ik besef steeds meer dat in de ontstaansgeschiedenis van de jazz de mensheid samenkomt. Jazz gaat over verdraagzaamheid en tolerantie. Juist in deze verwarrende tijden zijn dat belangrijke en inspirerende begrippen die mij er steeds weer op wijzen dat dit in feite de kern van de zaak is. Zonder dat zijn we niks.


Swingend en melancholisch

Tess Merlot: ‘Rondom de feestdagen ben ik nostalgischer dan anders. Ik kijk terug op het afgelopen jaar en breng meer tijd door met vrienden en familie. Het Franse chanson is hét genre van de melancholie en past daarom perfect bij deze periode. Bovendien zijn de meeste bekende kerstliedjes ook fantastisch vertaald in het Frans. Zelfs Michel Legrand liet zich verleiden door de romantiek van kerstmuziek. Ik kijk er enorm naar uit om het publiek kennis te laten maken met deze meeslepende feelgood-show.’

Swingin’ Christmas is in december te zien in dertien theaters in Nederland en twee theaters in Vlaanderen.

Over eerdere kerstvoorstellingen van Michael Varekamp & The Legends:


‘Verrukkelijke sfeer bij origineel kerstconcert!’

**** NRC

Over The Legends

Michael Varekamp en Wiboud Burkens vormen samen al tien jaar de kern van het muziektheatergezelschap The Legends. The Legends maakte voorstellingen over o.a. Louis Armstrong, Billie Holiday en Miles Davis. Met hun vernieuwende aanpak creëerden ze een nieuwe plek voor jazz in het theater.

Michael Varekamp is jazztrompettist, zanger, componist en bandleider. Hij toerde over de gehele wereld en plekken als Jazz at Lincoln Center, North Sea Jazz en Birdland NY. In Japan ontving hij de Kobe Award. Hij werkte met Scott Hamilton, Sonny Fortune en Branford Marsalis. Wiboud Burkens is hammondorganist, toetsenist, componist en producer voor o.a. Lalah Hathaway. Verder werkte hij met onder meer Candy Dulfer, Chaka Kahn en Leon Ware.

www.thelegends.biz

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 8 uur geleden
Theater Na de Dam 2023
De Lawei zoekt jongeren voor Theater Na de Dam Evenement 11 uur geleden
Noël Mulder is op jacht naar de bal en probeert zich te ontworstelen aan een tegenstander. Foto Robert Wagter.
Degradatiekraker levert ONT maar één punt op Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Erwin Java en Sean Webster presenteren gezamenlijk album in Iduna Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Realisatie derde sociale zelfoogsttuin in Fryslân Samenleving 1 mrt, 10:23
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00