Afbeelding

OBS De Bolder wecyclet certificaat en verjaardagscadeautjes bij elkaar!

Algemeen

DRACHTEN - Ruim 170 basisscholen, waaronder OBS De Bolder, deden afgelopen najaar mee aan de jaarlijkse Wecycle scholen inzamelactie voor kleine afgedankte elektrische apparaten. Dit leverde per school niet alleen afgedankte elektrische apparaten op voor recycling. Namens iedere school doneert Wecycle namelijk verjaardagscadeaus via Stichting Jarige Job aan kinderen die opgroeien in gezinnen die het financieel nu nog moeilijker hebben. De Wecycle scholenactie wordt georganiseerd door Stichting OPEN, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen in Nederland.

Oude apparaten hebben waarde, dat is de boodschap van Wecycle. Met een donatie aan Stichting Jarige Job namens de deelnemende scholen, leveren de oude ingezamelde apparaten, naast een beloning voor de school ook letterlijk nieuwe cadeautjes op. Op het Wecycle certificaat dat de school ontvangt staat dan ook de vermelding van de geleverde bijdrage aan een beter milieu en nieuwe grondstoffen, en de maatschappelijke bijdrage aan Stichting Jarige Job.

Kinderen een onvergetelijke verjaardag bezorgen

Bij de Wecycle scholencampagne worden jaarlijks ook ca 90.000 gratis leskranten verspreid. Jan Vlak, algemeen directeur van Stichting OPEN: “De inzet van scholen is geweldig. Kinderen leren zo duurzaam om te gaan met hun apparaten, soms recyclen, soms een tweede kans geven. Wij noemen dat wecyclen. Dit wordt voor hen een normaal werkwoord.”

Deze donatie helpt Stichting Jarige Job om nog meer kinderen uit minderbedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag te bezorgen. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: “Deze samenwerking laat zien dat de circulaire en sociale economie heel goed samengaan. Extra ondersteuning voor veel gezinnen, maar ook duurzaamheid en educatie. Dat is een toekomstbestendige combinatie.”

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 3 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 5 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00