Afbeelding
Foto: DELTA Netwerk

Glasvezelcampagne voor Smallingerland kleine kernen gaat van start

Samenleving

SMALLINGERLAND - DELTA Netwerk start een glasvezelcampagne voor de inwoners van Smallingerland. Bij 20% deelname van de huishoudens wordt het glasvezelnetwerk aangelegd*. De inwoners met een abonnement krijgen dan kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Kies je nu niet voor een glasvezelabonnement, maar later wel? Dan kunnen we 650 euro aansluitkosten in rekening brengen. Je doet mee door vóór 29 maart 2023 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders. 

DELTA Netwerk heeft als missie: gigasnel internet voor iedereen in Nederland. Onlangs hebben we succesvolle campagnes gehouden in Achtkarspelen en Opsterland, waar de aanleg inmiddels in gang is gezet. Vanaf 16 januari kunnen nu de inwoners van Opeinde, Boornbergum, Oudega, Rottevalle, Houtigehage, Drachtstercompagnie, De Wilgen, Nijega, De Tike en Kortehemmen zich aanmelden voor een abonnement na de postcodecheck op delltanetwerk.nl. De inwoners kunnen vervolgens een abonnement afsluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders: DELTA, Caiway, Helden van Nu, Kliksafe, Freedom of Online.nl.

Glasvezel; betrouwbaar netwerk met zeer hoge capaciteit

Juist in deze tijd, waarin thuiswerken steeds normaler wordt en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en supersnelle internetverbinding is. Ook zorg op afstand maakt langer thuis wonen mogelijk en steeds meer ‘slimme’ apparaten zijn in een huis te vinden. Glasvezel is veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan het huidige internet (coax-kabel).

Informatieavonden

Op meerdere momenten organiseert DELTA Netwerk informatieavonden om inwoners in circa 45 minuten te informeren over de mogelijkheden, de kosten, voorwaarden en aanleg van glasvezel. Deze informatieavonden vinden plaats op: 

  • Dinsdag 7 februari: Dorpshuis De Wringe, Middelbuorren 1, 9218 PP Opeinde 
  • Woensdag 8 februari: MFC De Gearrin, Buorren 34c, 9216 WC Oudega 
  • Donderdag 9 februari: MFC It Werflân, Master Kuiperswei 1, 9221 TD Rottevalle 
  • Woensdag 15 februari: Dorpshuis It Bynt, Westerbuorren 1, 9212 PK Boornbergum 

Inloop is vanaf 19.00 uur, waarna vervolgens om 19.30 uur de presentatie start.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Smallingerland op deltanetwerk.nl

Over DELTA Netwerk

DELTA Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van DELTA Fiber, één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber is in alle provincies aanwezig en inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven toegang tot de nieuwste generatie glasvezel. Elke maand komen er ca. 30.000 aansluitingen bij. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en DELTA Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak en er werken ruim 1.200 medewerkers. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobile telefonie.

*DELTA Netwerk behoudt zich het recht voor om in het geval van zwaarwegende redenen 

(zoals bijvoorbeeld maar niet uitsluitend: onevenredig hoge kosten) niet tot aanleg over te gaan.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 2 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 23 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00