Afbeelding
Foto: Wim van de Laar

Feestelijk en gratis koorconcert door Choral Voices in Grote Kerk Drachten op 29 januari

Evenement

DRACHTEN - Het koor Choral Voices uit Groningen verzorgt op zondag 29 januari om 16.00 A Festival of Lessons and Carols for Epiphany in de Grote Kerk van Drachten. Een feestelijke afwisseling van teksten en liederen in de Engelse koortraditie, bekend van de kersttijd, maar nu rond het hoogfeest Epifanie. Iedereen is welkom in de kerk aan Zuidkade 19, de toegang is gratis.  

Epifanie komt van het Griekse woord ‘epifaneia’, letterlijk ‘plotseling verschijnen’ en dan in het bijzonder het plotseling verschijnen van een godheid. Het hoogfeest van Epifanie gaat dan ook over hoe God in de wereld is verschenen in Christus. Volgens de traditie gebeurt dat in drie Bijbelverhalen: het bezoek van de drie koningen, de doop in de Jordaan en Jezus’ eerste wonder op de bruiloft in Kana. Het zijn drie momenten waarin, als een plotselinge flits van inzicht, blijkt dat dit niet zomaar een mooi kind of een wijze leraar is, maar het vleesgeworden Woord.

Om deze verhalen, naast Herodes’ kindermoord en de lofzang van Simeon draait het dus in de teksten en carols die op 29 januari te horen zijn. De liederen zijn gecomponeerd door onder anderen  John Rutter, Peter Warlock en Jan Pieterszoon Sweelinck; Philip W.J. Stopford en David Wilcocks. Choral Voices staat onder leiding van Daniël Rouwkema, organist is Mannes Hofsink.

Choral Voices

Choral Voices is een gerenommeerd koor uit Groningen, dat in binnen- en buitenland lovende recensies krijgt voor hun interpretatie van Engelse koormuziek. In stad en provincie is veel waardering voor hun maandelijkse Evensong in de Nieuwe Kerk in Groningen.

Dirigent en artistiek leider Daniël Rouwkema (1974) is tevens organist, componist en arrangeur met ervaring in kathedrale kerken in Engeland en Noord-Ierland.

Mannes Hofsink (1981) is als cantor-organist verbonden aan de Nieuwe Kerk in Groningen. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Meppel, dirigent van koorvereniging Wijker Kunst en pianist van het Meppeler Mannenkoor. Ook heeft hij een concert- en lespraktijk. 

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 5 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 8 uur geleden
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 13 uur geleden
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 15 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00