Afbeelding

Bajesdag Gevangenismuseum Veenhuizen

Cultuur

VEENHUIZEN - Op zaterdag 1 oktober organiseert het Gevangenismuseum, na een ‘Corona-pauze’ van twee jaar weer een Bajesdag. Bezoekers kunnen deze dag beleven wat er gebeurt als je de wet overtreedt; van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna…. Een boeiend dagje uit voor het hele gezin! Wie durft het aan?

De Gevangenis-ME bekogelen, besnuffeld worden door een drugshond, een rondrit in een cellenbus, een echte rechtszaak meemaken, in gesprek gaan met een ex-gedetineerde, het kan dan allemaal. Naast de bekende onderdelen, is ook de Brandweer Veenhuizen aanwezig en het Politie Orkest Noord-Nederland treedt op! Nieuw dit jaar is het horecaplein, een samenwerking met horecaondernemers uit Veenhuizen, zoals Kaaslust, Maallust, Koffielust, de Tuinen van Weldadigheid, de Lammerts Hoeve Veenhuizen, Piepers en Paupers en natuurlijk het museumrestaurant.

Exclusief voor de bezoekers van deze dag opent het Arbeidscomplex van gevangenis Esserheem de deuren en kun je niet alleen zien wat voor werkzaamheden gedetineerden verrichten, maar kun je ook echte Bajessoep proeven. De soep is gemaakt van groenten die gekweekt zijn in het Agrarisch Bedrijf van de gevangenis.

Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag in samenwerking met o.a. PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning, Rechtbank Noord-Nederland, Parket Noord-Nederland, het Politie Orkest Noord-Nederland en de Brandweer Veenhuizen. Het complete programma is te vinden op: www.gevangenismuseum.nl.

Datum zaterdag 1 oktober Tijd 10.00-17.00 uur Entree: €5,00 p.p. Inclusief entree Gevangenismuseum en bezoek aan het arbeidsbedrijf van PI Esserheem

Liva met de twee boeken die ze heeft voorgelezen: 'Lampje' en 'Films die nergens draaien'
Liva Hoekstra is dit jaar de Voorleeskampioen van Smallingerland Educatie 16 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Play-Offs verder uit zicht voor SC Cambuur, na nieuwe nederlaag tegen Jong Ajax Sport 16 apr, 10:17
Afbeelding
Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 apr, 16:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00
Afbeelding
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 15 apr, 12:00
Afbeelding
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 15 apr, 10:00
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00